اهمیت خلاقیت و ایدهیابی در تصویرسازی کتاب کودک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی گرافیک و رویکردهای تعاملی میان رشته ای
  • کد COI اختصاصی: GIPCONF01_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 662
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین فدایی

کارشناسی ارتباط تصویری، دانشکده هنر، موسسه غیرانتفاعی آپادنا، شیراز، ایرا ن

چکیده

پیشینه طولانی و تاریخی تصویرسازی نشان از توجه این موضوع در تاریخ بشریت برای انتقال پیام در قالب این هنر است . اما با دگرگون شدن رسانه ها و متنوعتر شدن هنر و پدید آمدن دغدغه های نو تصویرسازی نیز به گونه ای در خور نگر تغییر یافت . در این مقاله به بررسی تحولات تصویرسازی و تاثیرات آن بر مخاطبین به ویژه کودکان می پردازیم . تصویر در کتابهای داستان، دروازه ایی برای ورود کودک به قلمرو خیالانگیز داستانها و شعرهایی است که کودک آن را ابتدا به کمک خط ها و رنگ ها در تصویر، و سپس واژهها جست وجو می کند و می آموزد که چگونه ارتباط میان خط ها به ایجاد شکل ، و ارتباط میان رنگ ها به ایجاد حجم و واقعی جلوه دادن پدیدهها در فرایند نقاشی می انجامد. همچنین می آموزد شناخت دنیای پیرامونش با چه ویژگی هایی همراه است . تصویرسازی اهدافی دارد که مهمترین آنها جذاب و دلنشین کردن اثر، کمک کردن به درک هرچه بیشتر مفاهیم نوشته ، عینی و محسوس کردن موضوع، تشویق کردن کودک به خواندن یا شنیدن مکرر قصه ، . کمک به جای گیری نوشته و موضوع، در ذهن و خاطره کودک در حد سنی مطلوب و معین و ... است . خط ، رنگ ، شکل و بافت از عناصری هستند که کاربرد خلاقانه آنها موجب تاثیرپذیری بیشتر اثر می شوند و کاربرد هر کدام به گونه ای خود انتقالدهنده مفهومی به بیننده است . البته این نیز باید افزود که می بایست ارتباطی منطقی میان محتوا و تصویرسازی های کتاب وجود داشته باشد و امر تصویرسازی خلاقانه موجب ناهماهنگی میان این دو شود.جلد و قطع کتاب، طراحی صفحات، اندازه حروف، جنس کاغذ و صحافی ، عواملی هستند که در بحث انتخاب کتاب و کیفیت ارائه آن و همچنین محتوا و درونمایه کتاب با هم رابطه مستقیم دارند. برخورداری کتاب از تصویرهای هنرمندانه ، خلاق و جست وجوگر می تواند فرهنگ و بینش آینده کودک را رقم زند؛ همچنان که تصویرهای سهل انگارانه در روند تولید کتابهای بازاری ، او را به درک سطحی و گذرا از کتاب و پدیدههای اطرافش می کشاند.

کلیدواژه ها

تصویرسازی . کتاب کودک. خلاقیت . ایده یابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.