بررسی و تحلیل روابط ترامتنی در عناصرتصویری اسکناسهای سری روح الله خمینی (ره) و انقلابی با اسکناس پهلوی دوم
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی گرافیک و رویکردهای تعاملی میان رشته ای
- کد COI اختصاصی: GIPCONF01_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 258
نویسندگان
کارشناس ارشد پژوهش هنر، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه مازندران، مازندران، ایرا ن
دانشیار، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
چکیده
متفکران حوزه ی بینامتنیت برداشت جدیدی از مفهوم متن را ارائه نمودند و این نتیجه را عرضه داشتند که هیچ متنی بدون پیش متن نیست ، این که متن نظامی بسته ، مستقل و خودبسنده نیست و هر متن خاطرهای از متون دیگر است . برای دستیابی به هدف این پژوهش ، با انتخاب نمونه های موردی از سری اسکناسهای روحاالله خمینی (ره) به سال ۱۳۷۱ و سری انقلابی سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۱ با اسکناس دوره پهلوی دوم، به بررسی تصاویر اسکناسها و عوامل زمینه ساز آن به تحلیل آن پرداخته و با در نظر گرفتن آنها همانند یک متن به بررسی شیوههای تاثیر متون پیشین پرداخته می شود. هدف از این پژوهش ، مطالعه چگونگی ارتباط میان اسکناسهای سری روحاالله خمینی (ره)، انقلابی و پیش متن برگرفته از آن اسکناس پهلوی دوم است و درصدد پاسخ به این پرسش ها است که رابطه میان این اسکناسها با پیش متن خود چگونه است ؟ و در فرایند اقتباس چه تغییراتی صورت گرفته است ؟ مقاله به شیوه توصیفی تحلیلی و با رویکرد ترامتنیت ژنت انجامشده و شیوه جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای است . بر این فرضیه تاکید می شود که اسکناس جمهوری اسلامی ، در جایگاه زبرمتن ، از اسکناس پهلوی دوم، در جایگاه زیرمتن ، تاثیر پذیرفته است . در مناسبات بینامتنی هم حضوری نظامهای مختلفی مانند نظام کلامی و تصویری در مصورسازی اسکناس ها و در روابط بیش متنی ، تاثیرپذیری هویت باستانی در اسکناس دوره پهلوی با ترکیبی از مدرنیته غربی و تاکید بر نو شدن جامعه و در دوره جمهوری اسلامی حذف عناصر مدرن، باستانی و ترکیب و هم نشینی عناصر انقلاب شیعی و اسلامی قابل تامل است .کلیدواژه ها
ترامتنیت (ژنت )، اسکناس جمهوری اسلامی ، اسکناس پهلوی دوم، بینامتنیتمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.