واکاوی ویژگی های محیط های معماری و شهرسازی در دوران همه گیری ویروس کرونا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی ایده های راهبردی در معماری، عمران و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: IDEACONF06_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید متین سادات فریزنی

کارشناس ارشد معماری(کارشناس شهرداری رشت)

چکیده

جهان امروز، آمیخته با پیشامدهای غیرمنتظره ای است که حیات و سلامت انسان را تهدید می کند. با وجود پیشرفت های بسیاردر حوزه های گوناگون فناوری های نوین در کشف و مهار این عوامل، هنوز هم نمی توان مسیر بسیاری از اتفاقات را کنترل یا از بین برد. سلامت افراد یک جامعه از مهمترین موضوعات در بین مدیران و حاکمان شهری است و هر چیزی که آن را تهدید کند، مبارزه ای عمومی را می طلبد. امروزه، افراد در محیط های شهری در هم تنیده ای با ساختمان ها و برج های بلند و جمعیت انبوه زندگی می کنند. تمام عواملی که سلامت ساکنان شهرها را تهدید کند بر نحوه ساخت بنا و ساختمان ها نیز تاثیر می گذارد.درچند سال گذشته بیماری های واگیردار به شدت زیاد، زندگی ساکنان کره خاکی را دگرگون کرده است. یکی از این بیماری ها کوید ۱۹ که در بین مردمان به کرونا معروف گردید می باشد. کرونا نه تنها باعث از بین رفتن جمعیت انبوهی از مردمان نقاط مختلف گردید بلکه بر تمام عومل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، سبک زندگی، معماری و شهرسازی و ... تاثیر عمیق گذاشت وزندگی مردمان در دوران پسا کرونا وارد مرحله جدیدی گردید.هدف: هدف از پژوهش حاضر، بررسی ویژگی های محیط های معماری و شهرسازی در دوران همه گیری ویروس کرونا و پس از آن می باشد. انتظار می رود با اعلام جهانی پایان همه گیری ویروس کرونا (COVID۱۹) سبک معماری و شهرسازی و ایجاد خانه های جدید برای انسان وارد مرحله جدیدی گردد.روش: روش تحقیق، بر اساس مطالعات تحلیلی- توصیفی و با جمع آوری اطلاعات و استفاده از منابع، مقالات و تحقیقات علمیانجام شده اخیر، رجوع به پایگاه های Sciencedirect،noormag،Scopus،SID، IranMedex،Medline بوده و براساس روابط متقابل و مقایسه میان متغیرهای مستقل و گفتارهای جدید در حوزه معماری و شهرسازی در رابطه با وضعیتپاندمی کرونا و متغیرهای وابسته تدوین گردیده است.یافته ها و نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاکی از آن است که بیماری کرونا و تمام پیامدهای مثب و منفی آن نشان داد که شکل خانه ها باید تا جدودی تغییر کند، بهداشت محیطی پر رنگ تر گردد، تراکم خانه ها و ساختمان ها کمتر و متناسب با جمعیت شود، در ساخت و ساز ساختمان های جدید به نور، هوا و طبیعت توجه بیشتری گردد. ساختمان هایی که ظرفیت ایجاد و بهره برداری از پشت بام را دارند برای ایجاد بام سبز پیشنهاد گردند. به مراودات انسانی در ساختمان ها توجه گردد و ..

کلیدواژه ها

معماری، شهرسازی، ویروس کرونا، سبک زندگی و ...

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.