ارزیابی تکنیک های تصمیم گیری چند معیاره (MCDM) به منظور رتبه بندی عوامل کلیدی موفقیت در پیاده سازی تولید در کلاس جهانی (مورد مطالعه: شرکت لبنی کاله)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش در مدیریت و مهندسی صنایع، دوره: 6، شماره: 28
  • کد COI اختصاصی: JR_MIEJ-6-28_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 90
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم احمدیان چاشمی

عزت اله اصغری زاده

Tehran University

چکیده

شتاب روز افزون جهانی شدن اقتصاد و تحولات شگرف در عرصه تولیدات صنعتی، فرصت-ها و چالش های بزرگی را برای صنایع به وجود آورده است، از این رو اجرای الگوی مدیریت و تولید در کلاس جهانی الزامی است. تحقیق حاضر تحت ارزیابی تکنیک های تصمیم گیری چند معیاره به منظور رتبه بندی عوامل کلیدی موفقیت در پیاده سازی تولید در کلاس جهانی (مورد مطالعه: لبنی کاله)با هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل کلیدی موفقیت در پیاده سازی تولید در کلاس جهانی انجام شده است. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده های حاصل از پرسشنامه ها از روش تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری حداقل مربعات جزئی استفاده شده است. سپس با استفاده از تکنیک های چند شاخصه فازی از قبیل؛ فرآیند تحلیل شبکه فازی، این عوامل وزندهی و با استفاده از تکنیک های آراس فازی و ویکور فازی، رتبه بندی عوامل کلیدی پیاده سازی تولید در کلاس جهانی صورت گرفته است. در پایان به کمک نتایج تکنیک های فوق و با استفاده از استراتژی اولویت بندی کپلند، به اولویت بندی عوامل کلیدی پیاده سازی تولید در کلاس جهانی پرداخته شد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که ۱۱ عامل ”تعهد مدیریت، مدیریت و کنترل کیفیت جامع با تاکید بر بهبود مستمر، رضایت مشتری، انعطاف پذیری عملیات، نوآوری، تکنولوژی، کنترل تاسیسات، مدیریت تامین کننده، رهبری هزینه/ قیمت، مدیریت منابع انسانی و رقابت های جهانی به عنوان عوامل کلیدی موفقیت در پیاده سازیتولید در کلاس جهانی شناسایی شده اند. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که عامل تکنولوژی نسبت به عوامل دیگر از اولویت برتری برخوردار است.

کلیدواژه ها

تولید در کلاس جهانی، عوامل کلیدی موفقیت، تحلیل شبکه فازی، ویکور فازی، آراس فازی، شرکت لبنی کاله.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.