مروری بر آفات و بیماری های گیاه دارویی آویشن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: DPCONF06_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا نوحی کرارودی

گروه زیست شناسی سلولی مولکولی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت،رشت،ایران

دنیا حاجی حاجیکلائی

گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان،گرگان،ایران

چکیده

مقدمه و هدفآویشن (.Thymusspp) یکی از گیاهان دارویی و معطر است که در نواحی مختلف مدیترانه و برخی نواحی آسیا می روید و امروه در مناطق مختلف جهان و از جمله در کشور ما کشت و تولید می شود. هدف از این مطالعه، مروری بر تحقیقات انجامگرفته در زمینه آفا و بیماری های گیاه دارویی آویشن در کشور بود.روش بررسیاین تحقیق از نوع مروری سیستماتیک بود که از طریق جستاو در پایگاه های علمی معتبر داخلی مانند (SID، Civilica و Magiran( و خارجی (Google و Google Schoalr ) انجام گرفت. جستجو با استفاده ازکلیدواژه های آفات (pests)، بیماری ها (diseases)، آویشن (.Thymusspp) و ایران (Iran) به صورت جداگانه و ترکیبی انجام گرفت و مقالا مربوطه استخراج شدند. سپس با بررسی عنوان و خلاصه تمام مقالات جمع آوری شده، مقالات مرتبط از غیر مرتبط جدا و مقالات تکراری نیز حذف شدند. سرانجام متن کامل مقالاتی که به عنوان مرتبط جمع آوری شده بود مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایجمطابق نتایج، ۸ مقاله وارد مطالعه شدند که پس از بررسی آن ها نتایج نشان داد که شته آویشن (Aphisserpylli)، مینوز برگ آویشن (. Apteropeda sp)،تریپس (Thripstabaci) و کنه تار عنکبوتی ( Tetranychus urticae) مهمتیرین آفا و بیماری سفیدک سطحی یا پودری آویشین (Golovinomycesbiocellatus)، زنی آویشین (Pucciniaserpylli)، پژمردگی بوته میری (Tetrancychusurticae)، نماتد (Meloidogynejavanic)و گیاه انگلی سس(Cuscutaaproximata) از مهمترین بیماری های گیاه دارویی آویشن بودند.نتیجه گیری:به طور کلی با توجه به مرور مطالعات انجام گرفته از مهمترین آفات و بیماری های گیاه آویشن در کشور می تواند به شته، تریپس، زنگ آویشن و بوته میری اشاره کرد. با توجه به مطالعات اندک صورت گرفته روی شناسایی آفات و بیماری های گیاه دارویی آویشن، پیشنهاد می شود مطالعات بیشتری در این زمینه صورت بگیرد

کلیدواژه ها

آویشن، آفات ، بیماری ها. ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.