شبیه سازی و بهینه یابی تونل انتقال آب بین حوضه ای کوهرنگ 3 با استفاده ازنرم افزار WEAP

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نهمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
  • کد COI اختصاصی: IREC09_465
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1050
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدباقر رهنما

دانشیار دانشگاه شهید باهنر کرمان

سیدهاشم افضلی بروجنی

شهرام کریمی گوغری

استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان

حسین صمدی بروجنی

استادیار دانشگاه شهرکرد

چکیده

توزیع غیر یکنواخت زمانی و مکانی منابع آب ، یکی از مهمترین مسائل در مدیریت منابع آب است. قرار گرفتن مناطق خشک ونیمه خشک در مجاورت مناطق پربارش ، توجه مدیران و کارشناسان بخش آب را به مقوله انتقال آب بین حوضهای معطوف می-نماید. حوضه آبریز کوهرنگ جزو مناطق پرآب و از سرچشمههای کارون بزرگ به حساب میآید و به دلیل مجاورت با حوضه زاینده رود ، از سالیان دور به عنوان منبعی حیاتی برای مناطق خشک و کم آب فلات مرکزی ایران مورد توجه بوده است. در سالیانگذشته طرحهای انتقال آب یک و دو کوهرنگ با ظرفیتی بالغ بر 570 میلیون متر مکعب در سال مورد بهرهبرداری قرار گرفته اند و طرح تونل سوم کوهرنگ هم اکنون در دستور کار قرار گرفته است. در این تحقیق سعی شده با در نظر گرفتن مشخصات فنی وهیدرولیکی طرح و نیز اطلاعات هیدرولوژیکی و اقلیمی منطقه ، با استفاده از مدل نرم افزاریWEAP سیستم حوضه رودخانه کوهرنگ شبیه سازی شده و میزان جریان انتقالی این طرح، برآورد و ارزیابی گردد. براساس نتایج حاصله با احداث یک سدمخزنی به حجم 365 میلیون متر مکعب و رهاسازی نیاز زیست محیطی رودخانه در پایین دست ، میزان آب انتقالی توسط تونل سوم کوهرنگ در شرایط ترسالی و با مشخصات فیزیکی و هیدرولیکی ذکر شده برابر 247.9 میلیون متر مکعب و در در کمترین حالت برابر 93.2 میلیون متر مکعب در سال می باشد.

کلیدواژه ها

انتقال آب، تونل، رودخانه کوهرنگWEAP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.