تغییرات سطوح VCAM-۱ و شاخصهای سندرم متابولیک در مردان دارای اضافه وزن به دنبال یک دوره تمرینات ترکیبی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نشریه فیزیولوژی حرکت و تندرستی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JMPH-3-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید عبداله هاشم ورزی

استادیار گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران

محمد حسین اخی

۱. گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران

هاجر عباس زاده

دانشیار، گروه تربیت بدنی و علوم وزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران

سجاد ارشدی

۲. گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

مقدمهدر مقایسه با افراد با بدن عضلانی، نمونه های چاق، سطح بالاتری از سایتوکاین های ملتهب شونده و مولکول های چسبان را نشان می دهند. هدف از اجرای این پژوهش، بررسی تغییرات سطوح VCAM-۱ و شاخصهای سندرم متابولیک در مردان چاق به دنبال یک دوره تمرینات ترکیبی بود.روش کارتعداد ۲۰ مرد چاق داوطلب شهر تهران به عنوان آزمودنی های این تحقیق انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و تمرین ترکیبی دسته بندی شدند. تمرین ترکیبی شامل تمرین استﻘامتی و مقاومتی بود. تمرین استﻘامتی یک پروتکل تعدیل شده دویدن با شدت کار ۵۰ تا ۷۰ % ضربان قلب بیشینه روی نوارگردان به مدت ۱۶ تا ۳۰ دقیﻘه بود. همچنین تمرین مقاومتی شامل انجام حرکات پرس سینه، کشش زیر بغل، پرس پا و ساق پا با شدت ۵۰ تا ۸۰% یک تکرار بیشینه بود. سطوح سرمی VCAM-۱ و شاخص های متابولیک با استفاده از کیت های تجاری الایزا اندازه گیری شد. در این پژوهش، برای بررسی تفاوت های موجود بین گروه ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد.نتایجسطوح VCAM-۱، TG، LDL و کلسترول در گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل کاهش معنا دار و سطوح HDL افزایش معنادار یافت.نتیجه گیریبه طورکلی، با توجه به نتایج، به نظر می رسد که انجام تمرینات ورزشی به مدت هشت هفته می تواند به عنوان یک عامل محافظتی در برابر سطوح سرمی VCAM-۱ و شاخص های متابولیک در افراد مبتلا به چاقی محسوب شود.

کلیدواژه ها

تمرین ترکیبی, VCAM-۱, نیمرخ چربی, سندرم متابولیک, اضافه وزن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.