زمان بندی تغذیه ورزشی کربوهیدراتی در ورزشکاران نخبه: یک مطالعه مروری کوتاه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش در تغذیه ورزشی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_REN-1-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید آقا علی نژاد

دانشیار فیزیولوژی ورزشی، گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، ایران.

امیرحسین احمدی حکمتی کار

دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، ایران.

مریم السادات امامی

کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد واحد اسلامی، همدان، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: در سال های اخیر، استفاده از کربوهیدرات ها برای بهبود عملکرد ورزشی در بین جوامع ورزشی مورد توجه محققین قرار گرفته است. حفظ ذخایر کربوهیدراتی برای فعالیت های بدنی شدید و یا طولانی مدت لازم است. لذا، بر اساس دستورالعمل های تغذیه ای مشخص شده است که به با در نظر گرفتن شدت و مدت فعالیت های ورزشی به ازاری هرکیلو از وزن بدن کربوهیدرات به صورت مایع مصرف شود. به همین منظور مطالعه حاضر با بررسی مقالات پیشین پیشنهاداتی برای مصرف کربوهیدرات ها در حین رقابت های ورزشی ارائه میدهد. مواد و روش ها: برای بررسی مقالات از موتور های جستجو Direct، PubMed، Scopus، Web of Science، Springer، Google Scholar و SID مقالات از ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۲ با استفاده از کلید واژه های مرتبط جستجو و وارد مطالعه شدند. علاوه بر این، منابع مقاله های استخراج شده به صورت دستی جستجو شدند. یافته ها: بارگیری کربوهیدرات به ازای هرکیلو از وزن بدن می تواند قبل از انجام فعالیت باعث بهبود عملکرد شود. به نظر می رسد، برای فعالیت های بدنی کمتر از ۱ ساعت ۱۵ تا ۶۰ گرم کربوهیدرات به ازای هرکیلو از وزن بدن و برای فعالیت های بدنی بیش از ۲ ساعت ۳۰ تا ۶۰ گرم کربوهیدرات به ازای هرکیلو از وزن بدن استفاده شود. نتیجه گیری: در نهایت در این مطالعه مشخص شد استراتژی های کربوهیدراتی در حین رقابت بسیار مفید می باشد اما توصیه می شود با رعایت اصول فردی و ماهیت رقابت ورزشی کربوهیدرات مصرف شود.

کلیدواژه ها

کربوهیدرات, ورزشکاران نخبه, بارگیری کربوهیدرات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.