مکان یابی ایستگاههای باران سنجی با استفاده از آنتروپی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله علوم و مهندسی آبخیزداری ایران، دوره: 4، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_JWMS-4-11_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده کریمی حسینی

University of Tehran

امید بزرگ حداد

University of Tehran

عبدالحسین هورفر

University of Tehran

کیومرث ابراهیمی

University of Tehran

چکیده

مناسب بودن تراکم و توزیع باران­سنجها در شبکه­های باران­سنجی هر منطقه، گامی موثر در موفقیت طرحهای آبی و برنامه­ریزی­های منطقه­ای و استفاده موثر از اطلاعات می­باشد. در این پژوهش با استفاده از مفهوم آنتروپی انتقال اطلاعات، موقعیت ایستگاههای جدید باران­سنجی در شبکه باران­سنجی حوزه باتلاق گاوخونی با استفاده از داده­های بارندگی سالانه ایستگاه­ها (۱۳۸۵-۱۳۵۶) تعیین شد. برای مکان­یابی باران­سنجها با استفاده از دو الگوریتم ترتیبی و ژنتیک استفاده و برای هر الگوریتم دو هدف بیشینه کردن حداقل آنتروپی انتقال اطلاعات و بیشینه کردن متوسط آنتروپی انتقال اطلاعات، تعریف و سپس عملکرد مدلها با یکدیگر مقایسه شده است. نتایج نشان دهنده عملکرد بهتر و برتری نسبی الگوریتم ژنتیک بر الگوریتم ترتیبی با هر دو هدف بیشینه کردن حداقل آنتروپی (حداکثر ۳۱/۱+، ۳۴/۱+ و ۱۲/۰+ درصد به ترتیب در نواحی یک، دو و سه) و بیشینه کردن متوسط آنتروپی (حداکثر ۳۵/۰+، ۲۱/۰+ و ۰۲/۰+ درصد به ترتیب در نواحی یک، دو و سه) بود .

کلیدواژه ها

Rain- gauge, Site Selection, Transinformation Entropy, Genetic Algorithm and Sequential Algorithm., باران سنج، مکان یابی، آنتروپی انتقال اطلاعات، الگوریتم ژنتیک و الگوریتم ترتیبی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.