بررسی ژئوشیمی سازندهای مخزن سد گتوند علیا و تاثیر آنها بر کیفیت آب سد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه انجمن زمین شناسی مهندسی ایران، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIRAEG-7-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهناز دهرآزما

استادیار دانشکده علوم زمین، دانشگاه صنعتی شاهرود

ناصر حافظی مقدس

استاد گروه زمین شناسی مهندسی

مائده حسنوند

دانشکده علوم زمین، دانشگاه صنعتی شاهرود

رامین کرمی

مربی دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

سد گتوند علیا بر روی رودخانه کارون در ۲۵ کیلومتری شمال شهر شوشتر در استان خوزستان واقع شده است. هدف از این تحقیق بررسی میزان تاثیرگذاری سازندهای رخنمون یافته در مخزن سد گتوند بر کیفیت آب سد در سه تراز ۱۵۰، ۲۰۰ و ۲۵۰ متری بعد از آبگیری می باشد. نتایج نشان داد که سازندهای گچساران و میشان در هر سه تراز بالاترین مقادیر آنیون­ها و کاتیون­ها را در آب آزاد می کنند. با توجه به تاثیرگذاری سازند گچساران در تراز ۱۵۰ و ۲۰۰ متر پس از آبگیری سد، EC آب مخزن سد به ترتیب  ۳۶۶۳۲ و ۲۸۸۷۲ میکروزیمنس بر سانتی متر و جزء آب‎های با شوری بسیار بالا برآورد گردید. همچنین نتایج نشان از کاهش EC به میزان قابل توجه درآب مخزن سد در تراز ۲۵۰ متری دارد و آب مخزن سد در این تراز در رده آب­های با شوری بالا رده بندی می گردد. در مورد سازند میشان، رده بندی آب در سه تراز، مشابه سازند گچساران بوده با این تفاوت که EC در تراز ۲۰۰ متری بیش از دو تراز دیگر است.

کلیدواژه ها

کیفیت آب, فلزات سنگین, سازند گچساران, سازند میشان, سد گتوند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.