مقایسه باور های فراشناختی، احساس رضایت، خودکارآمدی و احساس انسجام روانی زنان رضایتمند و دارای تعارض زناشویی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه زن و مطالعات خانواده، دوره: 16، شماره: 61
  • کد COI اختصاصی: JR_JWSF-16-61_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 57
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا خانی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، واحد اصفهان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، اصفهان (خوراسگان)،ایران

اصغر آقایی

استاد دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، واحد اصفهان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، اصفهان (خوراسگان ) ، ایران. (نویسنده مسئول) aghaeia@khuisf.ac.ir

چکیده

با شناسایی عوامل موثر بر رضایت از زندگی زناشویی می توان در جهت تقویت و تثبیت پایه های خانواده گام های موثر برداشته و برای کاهش آسیب ها و مشکلات زنان برنامه ریزی کرد. هدف از مطالعه حاضر مقایسه باور های فراشناختی، احساس رضایت، خودکار آمدی و احساس انسجام روانی زنان رضایتمند وزنان دارای تعارض بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره در شهر اصفهان در بهمن ماه ۱۳۹۹ بودند . از میان آن ها ۱۵۰ زن رضایتمند و دارای تعارض با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه فراشناختی، پرسشنامه خودکار آمدی، پرسشنامه رضایت زناشویی و پرسشنامه انسجام روانی جمع آوری و با روش های آمار توصیفی و تحلیل واریانس چند متغیره و تک متغیره تجزیه وتحلیل شدند. یافته ها، نشان داد تفاوت بین میانگین نمرات باور های فراشناختی و ابعاد نگرانی مثبت، کنترل افکار، خودآگاهی شناختی، رضایت زناشویی و همه ابعاد آن، خودکارآمدی و احساس انسجام روانی و ابعاد آن در دو گروه زنان دارای تعارض زناشویی وزنان دارای رضایتمندی معنی دار شده است ( ۰۵/۰> p). بر اساس نتایج به دست آمده می توان بیان کرد، بین  باور های فراشناختی، احساس رضایت، خودکارآمدی و احساس انسجام روانی زنان رضایتمند و دارای تعارض زناشویی تفاوت معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

باور های فراشناختی, احساس رضایت, خودکار آمدی, انسجام روانی, زنان دارای تعارض

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.