ارزیابی فرایند الکتروشیمیایی جریان مستقیم و متناوب با الکترودهای آلومینیوم و روی در حذف نیترات از محلولهای آبی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله تحقیقات سلامت در جامعه، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JHCM-8-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین معصوم بیگی

Health Research Center, Life Style Institute, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

فواد غلامی

Environmental Research Center (ERC), Department of Applied Chemistry, Faculty of Chemistry, Razi University, Kermanshah, Iran.

سید علی یحیی پور

Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

قادر غنی زاده

Health Management Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

چکیده

مقدمه و هدف: نیترات یکی از مهم ترین آلاینده‎های آب های سطحی و زیرزمینی است. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر متغیرهای مختلف بر فرایند انعقاد الکتریکی در حذف نیترات از آب های آلوده انجام شد. روش کار: مطالعه از نوع تجربی و جامعه مطالعه شده آب شهری بود. برای حذف ۱۰۰ میلی گرم در لیتر نیترات از راکتور ناپیوسته استوانه ای دارای الکترودهای آلومینیوم و روی (تک قطبی) استفاده شد. آزمایش ها با جریان‎های مستقیم و متناوب سه بار تکرار و به روش استاندارد انجام شد. فاکتورهای pH، زمان تماس و وزن الکترودها ارزیابی و نتایج در جدول و نمودار گزارش شد. یافته ها: راندمان حذف نیترات در جریان مستقیم (۸۷/۴ درصد) بیشتر از جریان متناوب (۳۹/۱ درصد) بود. با افزایش زمان تماس، pH محلول در دو جریان افزایش یافت و به ترتیب از ۷ به ۱۱/۲۱ و ۸/۴۷ رسید. کل جامدات محلول (TDS) در شرایط بهینه در جریان متناوب ۷۹ و در جریان مستقیم ۱۲۶ میلی گرم در لیتر بود. لجن تولیدشده در جریان مستقیم و متناوب بعد از ۳۰ دقیقه ته نشینی، به ترتیب ۱۷/۶۶ و ۲۸۰ میلی لیتر اندازه گیری شد. وزن الکترود آند در جریان مستقیم بیشترین کاهش را داشت. نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان داد فرایند انعقاد الکتریکی، غلظت نیترات را تا کمتر ‎از حد استاندارد کاهش می دهد. حذف نیترات با کمک جریان مستقیم با مصرف انرژی و هزینه کمتری نسبت به جریان متناوب انجام می شود. درنتیجه استفاده از شرایط بهینه سبب افزایش کارایی فرایند حذف الکتروشیمیایی نیترات می شود.

کلیدواژه ها

Aqueous solutions, Direct and alternating current, Electrical coagulation, Nitrate removal, Water treatment, انعقاد الکتریکی, تصفیه آب, جریان مستقیم و متناوب, حذف نیترات, محلولهای آبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.