پذیرش هوش مصنوعی در حسابرسی : یک مطالعه اکتشافی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF06_390
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 293
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن باقری نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی رفسنجان، رفسنجان، ایران

چکیده

با دشوارتر شدن تجارت در فضای شرکتی امروزی ، استفاده حداکثری از ابزار های تصمیم گیری مبتنی بر فناوری بسیار مهم است .پذیرش هوش مصنوعی ((Al در حسابرسی می تواند بهبودهای قابل توجهی در دقت ، کارایی و قدرت تحلیل حسابرسان به ارمغان بیاورد. این مطالعه اکتشافی با استفاده از چارچوب فناوری -سازمان-محیط ( ۱(TOE بر پذیرش ابزارهای هوش مصنوعی در عمل حسابرسی تاثیر می گذارد. هوش مصنوعی میتواند فرآیند استخراج و تجزیه و تحلیل داده ها از صورت های مالی را اتوماسیون کند، ناهنجاری ها و الگوها را در مجموعه های داده بزرگ شناسایی کند ، تقلب یا تراکنش های مشکوک را تشخیص دهدو در ارزیابی ریسک و تحلیل پیش بینی کمک کند. در زمینه حسابرسی ، پیشرفت های تکنولوژیکی امکانات پژوهشی و تحقیقاتی متعدد و قابل توجهی را ایجاد کرده است . با توجه به این که حسابرسان خارجی با سیستم های پیچیده تر از جانب مشتری مواجه می شوند، نیاز جدیدی برای درک چگونگی اطمینان از سیستم های پیچیده مشتری و همچنین استفاده از فن آوری های پیشرفته و تجزیه و تحلیل داده ها در طول آزمون حسابرسی پدیدار شده است . در نتیجه ، برای حفظ مزیت رقابتی ، حرفه حسابرسی با پذیرش فناوری های هوش مصنوعی در حال تکامل می باشد.محقق در این پژوهش سعی دارد به پذیرش هوش مصنوعی در حسابرسی بپردازد. مساله اصلی که در این تحقیق قراراست انجام گیرد. آن است که از ابزارهای هوش مصنوعی مانند سیستم های خبره ۲، سیستم های پشتیبان تصمیم گیری ،تحلیل داده ها و داده کاوی چگونه میتوان در کیفیت حسابرسی استفاده کرد .

کلیدواژه ها

پذیرش، هوش مصنوعی ، کیفیت حسابرسی ، چارچوب فناوری -سازمان-محیط TOE

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.