فهم جوهره خط مشی گذاری باز: واکاوی نظری چرایی و چیستی خط مشی گذاری باز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF06_257
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن عین علی

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

سیدعباس ابراهیمی

دانشیار و عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

محسن فرهادی نژاد

دانشیار و عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

حسن دانایی فرد

استاد، دانشکده مدیریت، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

مفهوم خط مشی گذاری باز به عنوان رویکردی نوین در عرصه خط مشی گذاری عمومی مطرح شده است . خط مشی گذاری باز به معنای باز کردن کل فرایند خط مشی گذاری به ایدهها، تکنیک ها و صداهای جدید است ؛ نه فقط در مورد شفافیت و افکار عمومی . موضوعات مختلف خط مشی گذاری به رویکردها و ابزارهای گوناگون و سطحی متفاوت از باز بودن نیاز دارند. به عبارت دیگر، خط مشی گذاری باز، اثربخشی و مشروعیت خط مشی گذاری را افزایش می دهد. چرا که در طول فرآیند خ ط مشی گذاری باز، افرادی با تخصص و مهارتهای گوناگون جریان خط مشی گذاری را تحت تاثیر قرار می دهند. ارزش خط مشی گذاری بازتر و تعاملی تر در این نکته نهفته است که این نوع خط مشی گذاری ، از قدرت هوش اشتراکی جهت ایجاد خط مشی آگاهانه تر و با کیفیت تر بهره می گیرد، یعنی گونه ای خط مشی که مشکلات واقعی را با راه-حل هایی کاربردی پاسخ دهد. در همین راستا هدف از پژوهش حاضر فهم جوهره خط مشی گذاری باز می باشد. مطالعه حاضر از نوع توصیفی - تحلیلی و با روش کتابخانه ای و اسنادی صورت گرفته است . از بروندادهای پژوهش حاضر می توان به بهینه تر بودن خط مشی اتخاذ شده، حمایت ذینفعان از اجرای خط مشی موردنظر، افزایش مشارکت ، اعتماد عمومی به عملکرد نهادهای حاکمیتی ، چیستی و چرایی شکل گیری خط مشی باز اشاره کرد.

کلیدواژه ها

خط مشی گذاری باز، دولت باز، خط مشی گذاری عمومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.