بهینگی پرداخت یارانه دولتی به سرمایه گذار خطرپذیر به منظور حمایت از شرکت های دانش بنیان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF06_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا عرفانی

استاد، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران،

آزاده طالب بیدختی

دانشجوی پسادکتری اقتصاد پولی، گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

چکیده

پیشتازی اقتصاد دانش بنیان با تکیه بر تولید علم و تجاری سازی نیازمند حمایت های مالی و تامین امکانات و منابع مالی شرکت های دانش بنیان نوپا است . به منظور بررسی اثرات رفاهی حمایت دولت از شرکت های دانش بنیان از طریق سرمایه گذاران خطرپذیر، دو حالت مورد مقایسه قرار گرفت ؛ در حالت اول، سرمایه گذاران خطرپذیر بدون حمایت دولت ، پروژههای شرکت های دانش بنیان را تحت حمایت مشاورهای و مالی قرار می دهند. در حالت دوم، سرمایه گذار خطرپذیر به ازای آوردههای خود بابت ارائه خدمات مالی و مشاوره، یارانه دولتی دریافت می کند. با استفاده از گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، اطلاعات بانکی و اطلاعات صندوقهای پژوهش و فناوری در سال ۱۳۹۹، شبیه سازی مدل برای اقتصاد ایران انجام گرفت . نتایج شبیه سازی نشان داد سرمایه گذار خطرپذیر مایل است پروژههایی را تامین مالی کند که احتمال موفقیت بالایی دارند. زمانی که سرمایه گذار خطرپذیر یارانه دولتی دریافت می کند، درازای خدماتی که به شرکت های دانش بنیان ارائه می دهد، سهم کمتری از بازده شرکت را دریافت می کند. علاوهبراین ، حمایت دولت از سرمایه گذاران خطرپذیر، انتخابی بهینه است و به بهبود قابل توجهی در رفاه اجتماعی انتظاری منجر می شود. دولت با ارائه منابع مالی و مشوقها به سرمایه گذاران خطرپذیر، رشد شرکت های دانش بنیان را ارتقا می دهد و بر توسعه اقتصادی تاثیر مثبت می گذارد.

کلیدواژه ها

شرکت های دانش بنیان، سرمایه گذار خطرپذیر، یارانه دولتی ، اقتصاد ایران.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.