تاثیر عوامل قارچی بذرزاد بیماری سرسیاه گندم بر جوانه زنی بذر در راستای تدوین استاندارد ملی بذر کشور
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
- کد COI اختصاصی: SEEDTECH02_379
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1411
نویسندگان
هیئت علمی استادیار پژوهش
کارشناس آزمایشگاه سلامت بذر و نهال
کارشناس مسئول زراعت غلات موسسه موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کر
کارشناس آزمایشگاه سلامت بذر و نهال
چکیده
به منظور بررسی تاثیر آلودگی بذرهای گندم به عوامل قارچی بذر زاد عامل بیماری سرسیاه گندم برجوانه زنی بذر گندم که از جمله مهمترین جنبه های کیفیت بذر محسوب می شود و در راستای تدوین استاندارد ملی بذر انجام گردید. به این منظور تعداد 5 نمونه بذر از توده های بذری سال 1388 که از مناطق مختلف تولید بذر استان اردبیل (مغان) و خوزستان به روش نمونه برداری استاندارد جمع آوری گردیده بودند در ازمایشگاه کنترل سلامت بذر و نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال و در مزرعه ای در استان بوشهر مورد آزمون قرار گرفتند. در آزمایشگاه و بر اساس روش انجمن بین المللی آزمون بذر (ISTA)، تعداد 400 عدد بذر در 4 تکرار بطور انتخابی ( دانه هایی را که حدود 30 الی 40 درصد سطح بذر تغییر رنگ داشتند انتخاب گردیدند) برداشت و در آزمایشگاه به روش کاشت بر روی کاغذ جوانه زنی (بلاتر) کشت گردیده و پس از مدت 10 روز شناسایی قارچهای بذرزاد رشد یافته بر روی بذرهای گندم با مشاهده کلنی قارچ ها در زیر استریومیکروسکوپ و مشاهده اندامهای قارچ ها در زیر میکروسکوپ نوری و درصد جوانه زنی بذرها انجام و محاسبه گردید. در مزرعه نیز درصد جوانه بذرهای کاشته شده با شمارش گیاهچه ها محاسبه شد. متوسط تظاهر گونه های بذر زاد در آژمایشگاه 7 درصد و برای Curvularia و 11 درصد برای Helminthosporium و 23Alternaria درصد و 27 درصد برای Fusarium بر روی بذرها رویت و تاثیر معنی داری بر درصد جوانه زنی استاندارد مشاهده نگردید.کلیدواژه ها
آلودگی، بذرزاد، تظاهر، جوانه زنی، سلامتمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.