کاربرد مدل الیس و پاتیا فیلهو در براورد سرعت و دوره موثر پرشدن دانه ارقام ذرت
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
- کد COI اختصاصی: SEEDTECH02_353
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1215
نویسندگان
دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
عملکرد ذرت در کشور ما در مقایسه با دیگر کشورها پایین است. یکی از مهمترین فاکتورهای موثر، عدم کاربرد تراکم گیاهی مطلوب و اختلاف هیبریدهای ذرت در واکنش به تراکم گیاهی است. به منظور بررسی تاثیر تراکم های مختلف بوته بر عملکرد، سرعت و دوره موثر پر شدن دانه ارقام ذرت هیبرید، ،آزمایشی در سال زراعی 86 در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. تیمارهای مورد بررسی را ارقام ذرت در سه سطح (SC-504 و DC-370 و SC-404) با تراکم های مختلف (8 و 10 و 12 بوته در متر مربع) شامل می شدند. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد دانه در تراکم 10 بوته در متر مربع تعلق داشت. ارقام واکنش مختلفی به عملکرد داشتند. بیشترین عملکرد به رقم SC-504 تعلق داشت. در این بررسی با استفاده از مدل الیس و پاتیا فیلهو پارامترهای مربوط به پر شدن دانه ارزیابی گردید. کلیه پارامترها به طور معنی داری تحت تاثیر رقم و تراکم قرار گرفتند. حداکثر وزن دانه، سرعت و دوره موثر پر شدن دانه در تراکم های پایین بوته بدست آمد. مقایسه میانگین ترکیبات تیماری نشان داد که حداکثر وزن دانه (0/35 میلی گرم) و دوره موثر پر شدن دانه به ترکیبات تیماری هیبرید SC-504 با تراکم 8 بوته در متر مربع و SC-404 با تراکم 8 بوته در متر مربع و حداقل آن به ترکیب تیماری DC-370 با تراکم 12 بوته در متر مربع تعلق داشت.کلیدواژه ها
ذرت، تراکم، عملکرد دانه ، سرعت و دوره موثر پر شدن دانهمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.