کیفیت مراقبت تسکینی در افراد مبتلا به بیماری مزمن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی مراقبت های تسکینی و حمایتی در سالمندان
  • کد COI اختصاصی: PSCE01_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهره کلاگری

دانشگاه علوم پزشکی گلستان-دانشکده پرستاری بویه، گلستان، ایران

حمیرا دانشگاه علوم پزشکی گلستان-دانشکده پرستاری بویه، گل

دانشگاه علوم پزشکی گلستان-دانشکده پرستاری بویه، گلستان، ایران

آمنه محمودیان

دانشگاه علوم پزشکی بابل-دانشکده پرستاری فاطمه زهرا (س) رامسر، رامسر، ایران

چکیده

مقدمه: مراقبت تسکینی، حقوق انسانی پایه برای همه بیماران به خصوص سالمندانی است که از دردهای پیشرونده، طاقت فرسا و محدودیتدر فعالیت روزمره رنج میبرند و نیازمند مراقبت مداوم هستند. توسعه مراقبت های تسکینی در جهت ارتقای کیفیت زندگی در ابعاد جسمی،روانی، اجتماعی، معنوی افراد مبتلا به بیماری مزمن میباشد و مستلزم ارزیابی مستمر توسط بیماران دریافت کننده مراقبت می باشد. مراقبتتسکینی هدف از مطالعه حاضر، تبیین کیفیت مراقبت تسکینی افراد مبتلا به بیماران مزمن بود.مواد و روش ها: مطالعه حاضر بخشی از رساله دکتری با رویکرد متوالی توضیحی و مدل پیگیری در سال ۲۰۲۱ بود که در دو فاز کمی وکیفی انجام شد. بیماران مزمن بستری در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گلستان که میانگین نمره دیدگاه آنان نسبت بهکیفیت مراقبت تسکینی در فاز کمی، ۱ ± انحراف معیار از میانگین کل فاصله داشت با درنظرگرفتن معیارهای ورود و خروج انتخاب و واردفاز کیفی با رویکرد محتوای قرار دادی شدند. با مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته، جمع آوری داده ها تا رسیدن به اشباع ادامه یافت وسپس تحلیل داده های کیفی با استفاده از روش گرانهیم و لاندمن انجام شد.یافته ها: از تجزیه و تحلیل داده ها، ۶ طبقه اصلی دستیابی به اطلاعات درمانی – مراقبتی، حمایت، مراقبت ایمن، مدیریت درد، مشارکتدر تصمیم گیری درمانی- مراقبتی و احترام استخراج گردید.نتیجه گیری: با استفاده از نتایج مطالعه حاضر، با آگاهی از دیدگاه افراد مبتلا به بیماری مزمن نسبت به کیفیت مراقبت های تسکینی،مدیران نظام سلامت باید در جهت ارتقا مراقبت در وجوه جسمی

کلیدواژه ها

بیماری مزمن، مراقبت تسکینی، مطالعه تلفیقی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.