ماساژدرمانی در مراقبت تسکینی سالمندان: از بیمارستان تا خانه سالمندان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی مراقبت های تسکینی و حمایتی در سالمندان
  • کد COI اختصاصی: PSCE01_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین خلیق

دانشجوی کارشناسی اتاق عمل، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دانشکده پرستاری و مامایی

محبوبه رضائی

دانشیار، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دانشکده پرستاری و مامایی، گروه اتاق عمل

چکیده

مقدمه: بسیاری بر این باورند که مراقبت تسکینی، مربوط به بیماران در حال احتضار است. این در حالی است که حیطه عملکرد مراقبتتسکینی بر تخفیف علائم، بهبود عملکرد و کیفیت زندگی افراد بخصوص در سالمندان متمرکز است. یکی از تکنیک های کاربردی در مراقبتتسکینی، ماساژدرمانی است، با این وجود مطالعه جامعی در خصوص کاربردهای آن در مراقبت تسکینی سالمندان انجام نشده است؛ لذا اینمطالعه باهدف بررسی کاربردهای ماساژدرمانی در مراقبت تسکینی افراد سالمند انجام شده است.مواد و روش ها: این پژوهش، یک مطالعه سیستماتیک است که در آن مقالات منتشر شده بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۲ در پایگاه اطلاعاتیPubmed مورد بررسی قرار گرفت. جهت جستجو، از کلیدواژه های Massage ، Elderly ، Geriatric ، Older adult ، Older patient ، Older people و Older Population در قسمت عنوان/خلاصه مقالات و در منابع انگلیسی استفاده شد. مطالعات کارآزماییبالینی که تمام متن مقاله در دسترس پژوهشگران بود، وارد این پژوهش شدند.یافته ها: در این پژوهش، ۲۰ مقاله وارد مطالعه شدند. میانگین سنی شرکت کنندگان ۵۷ / ۷۴ سال بود. ماساژ در طیف وسیعی از اختلالاتجسمی مانند بهبود درد و اسپاسم عضلانی، کاهش علائم یبوست و افزایش تحمل غذا در سالمندان موثر بود. همچنین ماساژ میتوانستمنجر به کاهش استرس و اضطراب، کاهش میزان پرخاشگری، بهبود عزت نفس و بهبود اختلال خواب و در کل بهبود فرایند توانبخشی درسالمندان گردد. ماساژ در محیط های گوناگون شامل بخشهای بستری و سرپایی بیمارستان، انواع کلینیک ها، خانه سالمندان و حتی درمنزل می توانست به کار گرفته شود.نتیجه گیری: روش های غیر دارویی مانند ماساژ میتواند در طیف وسیعی از اختلالات جسمی و روانی سالمندان موثر باشد. توصیه می شودبا توجه به عوارض مداخلات دارویی، بیش از پیش از این روش برای بهبود وضعیت سلامت افراد سالمند و مراقبت تسکینی در این افراداستفاده گردد.

کلیدواژه ها

ماساژ، سالمند، مراقبت تسکینی، مراقبت، مداخلات غیر دارویی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.