بررسی وضعیت سلامت اجتماعی و عوامل مربوط به آن در سالمندان: یک مطالعه مروری
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین کنگره بین المللی مراقبت های تسکینی و حمایتی در سالمندان
- کد COI اختصاصی: PSCE01_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 173
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد اتاق عمل، گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
عضو هیئت علمی، گروه اتاق عمل، دانشکده مامایی و پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
چکیده
مقدمه: انسان ها طی پدیدهای پیشرونده و غیر قابل بازگشت به نام سالمندی، دچار تغییرات و محدودیت هایی در اعضای بدن و نیز زندگیخود می شوند. هدف از این مطالعه مروری بررسی وضعیت سلامت اجتماعی و عوامل مربوط به آن در سالمندان می باشد.مواد و روش ها: این مطالعه مروری در سال ۱۴۰۱ انجام شد. پایگاه های اطلاعاتی Pubmed ، Google Scholar و Scopus با استفادهاز کلیدواژه های مراقبت روانی، مراقبت اجتماعی، سالمندان جستجو شد. مقالاتی که در فاصله زمانی ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ به چاپ رسیده بودند،استخراج گردید. این مقالات ابتدا از نظر مرتبط بودن با موضوع بررسی شدند و پس از مطالعه متن کامل مقالات منتخب و استخراج اطلاعاتموردنیاز، این اطلاعات در مطالعه حاضر گزارش شد.یافته ها: در این مطالعه مجموعا ۲۰ مقاله جمع آوری شد. با حذف مقالات غیر مرتبط، نهایتا ۱۵ مقاله مورد بررسی قرار گرفت. مقالات،ضمن گزارش روبه افزایش جمعیت سالمندان، پیش بینی کرده بودند در ۱۰ سال آینده ۲۵ - ۳۰ درصد جمعیت کشور ایران را سالمندانتشکیل دهند. بر اساس مطالعات در محدوده دسترسی ما میانگین سلامت اجتماعی سالمندان پایین بود و این میانگین در سالمندان ساکنسرای سالمندان کمتر از سالمندان مقیم منزل بود. دوری از خانواده و انزوای اجتماعی بیشترین تاثیر را بر سلامت اجتماعی سالمندانداشتند. طبق گزارش مطالعات در دسترس ما، حمایت و مشارکت اجتماعی باعث کاهش افسردگی و افزایش بهبود زندگی شده بود. همچنینمطالعه ای نشان داد بین حمایت اجتماعی و رفتارهای خود مراقبتی ارتباط وجود داد.نتیجه گیری: سالمندان نیاز به حمایت اجتماعی خصوصا از جانب خانواده های خود دارند. به نظر میرسد ارتقاء نظام تامین اجتماعی وحمایتی سالمندان، تنوع خدمات مراقبتی، توانمندسازی و تسهیل گری اجتماعی، قوانین حمایتی و توسعه زیرساخت های اجتماعی می تواندکیفیت مراقبت از سالمندان را ارتقاء بخشد. از طرفی آموزش نیروی انسانی برای مراقبت از سالمندان و حمایت های اجتماعی از مراقبانخانوادگی سالمندان می تواند به ارتقای کیفیت مراقبت از سالمندان کمک کندکلیدواژه ها
مراقبت روانی، مراقبت اجتماعی، سالمندان.مقالات مرتبط جدید
- حقوق شهروندی با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی ایثارگران
- Positive Discrimination for War Veterans in International Documents: A Comprehensive Analysis
- حقوق شهروندی ایثارگران: ارتقاء شاخصهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی
- نقش دانش معلمی در تربیت حقوق شهروندی و ارتقا آگاهی دانش آموزان
- تحلیل حقوق شهروندی ایثارگران با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.