ترس از ناباروری در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک: یک مطالعه ی کیفی

ترس از ناباروری در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک: یک مطالعه ی کیفی
  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنگره سلامت زنان و خانواده
  • کد COI اختصاصی: WFHNC02_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 118
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهری کلهر

دانشجوی دکترای بهداشت باروری، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

عیسی محمدی

دکترای پرستاری، استاد پرستاری، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

لیلا امینی

دکترای بهداشت باروری، استادیار، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران

شاداب شاه علی

دکترای بهداشت باروری، استادیار، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه تربیت مدرس

لیدا مقدم بنائم

دانشیار دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، دانشکده علوم پزشکی، دانشیار، گروه مامایی و بهداشت باروری

چکیده

سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از شایع ترین اختلالات غدد درون ریز می باشد که شیوع آن بستهبه تعریف ارایه شده از آن. ۴ تا %۲۵ گزارش شده است. این سندرم با پیامدهای متفاوت بالینی شاملعوارض تولیدمتلی. متابولیکی، روانی و بعضی سرطان ها همراه است. ناباروری یکی از عوارض مهمزنان در سنین باروری می باشد. هدف پژوهش حاضر تبیین تجارب زنان مبتلا به سندرم تخمدانپلی کیستیک در مورد ناباروری بود. پژوهش کنونی یک مطالعه ی کیفی با روش تحلیل محتوی استکه با استفاده از مصاحبه های عمیق انفرادی باز و نیمه ساختار یافته. تجارب زندگی ۲۰ نفر از زنانمبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک در دامنه ی سنی ۱۸ تا ‎۳۹ سال را در ارتباط با ترس از ناباروریدر آینده را مورد بررسی قرار داد. مصاحبه ها تا اشباع داده ها ادامه یافت و تمام مصاحبه ها، ضبط ورونویسی گردید. داده های به دست آمده با استفاده از آنالیز محتوی با روش استقرایی و قیاسی انجامگردید. مضامین استخراج شده شامل اقدام به بارداری زودرس به علت عوارض بیماریء توجه بهلزوم مراجعه به مرکز ناباروری در صورت حامله نشدن در زنان مبتلاه تاکید بر زود فرزند آوری درزنان مستعد ناباروری ترس از بروز عوارض در آینده و وارد شدن به یک بیماری مزمن بود. با توجهبه یافته های پژوهش حاضر بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک برای کاهش ترس خود ازناباروری در اینده نیاز به دریافت حمایت، آموزش و مدیریت ویژه توسط کارکنان خدمات بهداشتیو درمانی دارند، تا با مدیربت صحیح و مناسب بیماری سبب ارتقا مدیریت بیماری خود شوند. بهتراست این زنان به منظور پاسخگویی به نیازها و انتظارات به طور سیتماتیک و ویژه مورد ارزیابی قرارگیرند و بیماری شان مدیریت شود.

کلیدواژه ها

سندرم تخمدان پلی کیستیک، ترس، ناباروری، مطالعه کیفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.