تجزیه و تحلیل ساختاری نوار چادرهای ترکمن با تاکید بر مجموعه هوفمیشتر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پوشاک، طراحی پارچه و لباس
  • کد COI اختصاصی: DCTEX02_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 112
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم نورمحمدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس، دانشکده هنر، معماری و شهرسازی واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

سیدعلی مجابی

استادیار گروه هنر، دانشکد ه هنر، معماری و شهرسازی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

چکیده

ترکمن ها، به عنوان یکی از طوایف بزرگ ایرانی، دارای فرهنگ و آداب و رسوم خاصی هستند که به نوبه خود، قابل تامل و بررسی است. هماهنگی زیبای این اقوام با طبیعت که شاید برگرفته از زندگی کوچ نشینی آنها در ایام قدیم بوده، موجب خلق آثاری زیبا در جنبه های مختلف زندگی آن ها شده است. این صنایع دستی که چشم هر بیننده ای را خیره و نظر محققان را به خود جلب می نماید، طیف وسیعی از آثار را شامل گردیده که هر کدام می تواند از جنبه های مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. این پژوهش که با روش توصیفی، تحلیلی انجام شده در ابتدا تالش دارد که به اختصار تاریخچه اقوام ترکمن آسیای مرکزی را مورد بحث و بررسی قرار داده و با تحلیل سبک و شیوه زندگی، جغرافیا، طبیعت و عناصر محیطی غالب بر زندگی این قوم، صنایع دستی آن ها را مورد بررسی و دسته بندی قرار دهد. در گام بعدی از میان آثار دستی این قوم به بررسی نوار چادرهای ترکمن ها با تاکید بر آثار مطرح شده در مجموعه هوفمیستر پرداخته و عناصر ساختاری به کار رفته در نوار چادرها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در ادامه به دسته بندی و طبقه بندی این نوار چادرها بر اساس ساختار و سامان بندی های هندسی پرداخته گردیده که به صورت کاربردی می توان در عرصه طراحی و مد از آن ها استفاده کرد. جهت دست یابی به نتایجی قابل استناد و کاربردی در این پژوهش عالوه بر به کارگیری منابع مکتوب نظیر کتاب ها، مقالات و مجله ها از منابع شفاهی و شیوه پژوهشی میدانی نیز بهره گرفته شده است. هدف از این پژوهش شناسایی و طبقه بندی انواع طرح ها، نقوش، رنگ و رنگ بندی و همچنین شناسایی و استخراج سامان بندی های هندسی بکار رفته در نوار چادرهای ترکمن با تاکید بر مجموعه هوفمیستر بوده است.

کلیدواژه ها

اقوام ترکمن، نوار چادر، مجموعه هوفمیستر، سامان بندی های هندسی، تجزیه و تحلیل عناصر ساختاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.