مطالعه تطبیقی سربندهای زنان در اقوام ایرانی(مطالعه موردی اقوام کرد، لر، گیلکی وقشقایی)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پوشاک، طراحی پارچه و لباس
  • کد COI اختصاصی: DCTEX02_111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرحناز ملکیان

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی کمال الملک،ایران،مازندران،نوشهر

پژمان دادخواه

گروه طراحی پارچه و لباس، موسسه آموزش عالی کمال الملک،ایران،مازندران،نوشهر

چکیده

لباس سنتی زنان ایرانی تنوع قومیتها در ایران به تنوع پوششها منجر شده و باعث شده هر تکه از ایران به رنگی دربیاید. تنوع آب و هوایی، پیشینه تاریخی و خلق و خو و فرهنگ خاص هر خطه لباسهای خاص هر منطقه را شکل داده است. مردمان هر منطقه با توجه به وجود آب و هوا و شرایط اقلیمی و مناسبات فرهنگی آن قسمت، پوشاک متناسب را انتخاب میکنند قسمتی از این پوشاک پوشش سر است که با توجه به زنانه یا مردانه بودن آن رنگ و فرم و نوع مواد مصرف شده در آن متفاوت میباشد. هدف اصلی از این مطالعه بررسی انواع سربندهای زنانه در نقاط مختلف ایران با تمرکز بر پنج قوم ایرانی کرد ،لر ،گیلک قشقایی و ترکمن است. در این مطالعه با توجه به تاثیر عوامل جغرافیایی، محیطی، فرهنگی و اجتماعی هر منطقه بر پوشش مردم آن منطقه به بررسی تفاوتها و شباهتهای میان سربندهای مورد استفاده زنان ایرانی در نقاط مختلف کشور پرداخته شده است. نتایج حاکی از این است که با توجه به این که مواد استفاده شده در اکثر این سربندها از نخ ابریشم پشم و یا پوست میباشد تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند و در مواردی از لحاظ فرم و شکل نیز مشابه میباشند و فقط اسم و نام گذاری آنها متفاوت بوده و یا این که با لهجه های متفاوت تلفظ میگردند همچنین به نظر میرسد عمده تفاوتها در سربندهای مورد استفاده زنان نواحی مختلف کشور ناشی از موقعیت جغرافیایی است.

کلیدواژه ها

سربند ،کلاه روسری ،زنان ،کرد ،لر قشقایی، گیلک، ترکمن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.