مطالعه نقوش هنر پارچه زریبافی سید رضا یاالله به جهت طراحی مجموعه لباس اجتماع بانوان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پوشاک، طراحی پارچه و لباس
  • کد COI اختصاصی: DCTEX02_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده هاشمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس، موسسه آموزش عالی امام جواد (ع) یزد، یزد، ایران

غزاله چیذری فرد

استادیار گروه هنر و معماری موسسه آموزش عالی امام جواد (ع) یزد، یزد، ایران

احسان زرین آبادی

استادیار گروه هنر و معماری موسسه آموزش عالی امام جواد (ع) یزد، یزد، ایران

چکیده

زری یا زربفت، پارچه ای ظریف و بسیار گرانبهاست که جزء پارچه ها ی پیچیده و فاخر بهحساب آوریم. در این مقاله سعی بر آن است با استفاده از اطلاعات کتابخانه ای و میدانی به بررسی نقوش پارچه های زریبافی کاشان و ایده پردازی در نقش و طرح درست لباس اجتماع بانوان پرداخته شود. این مقاله از نظر هدف کاربردی از نظر شیوه اجرا توصیفی است. از جمله دلایل اهمیت این پژوهش کاربردی کردن این پارچه نفیس به دلیل تغییر در ذائقه مردم که رو به تغییر است و نیاز مردم به کالای صنعتی بالا رفته است و از سویی میل به صنایع دستی و هنر پیشینیان چون زری بافی در بین اقشار جامعه وجود دارد. ضرورت این تحقیق احیای این هنر و رویکردی دیگر در کاربرد آن میباشد و برای رسیدن به این مهم باید شناخت کامل از انواع این پارچه به لحاظ نقش و رنگ و فرم صورت گیرد. برای رسیدن به هدف اصلی پژوهش، بررسی نقش و طرح پارچه های زریبافی کاشان برای ایده پردازی در نقش و فرم مجموع لباس اجتماع بانوان، محقق کلیه طرحهای زریبافی را تجزیه وتحلیل کرده است؛ و سپس از طرحهای خانه منوچهری اتود طرحهای کاربردی نقوش رسم شده است به طوریکه استفاده کامل از این پارچه نفیس را داشته باشد. در نتیجه برای پاسخ به سوال اصلی پژوهش، پارچهای نفیس با طول ۱۸ سانتیمتر و عرض ۹۰ سانتیمتر در کارگاه منوچهری بافته شده است و در ست لباس اجتماع بکار برده شده است.

کلیدواژه ها

زریبافی -ابریشم-طرح و نقش -سید رضا یااهلل-لباس اجتماع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.