تلفیق طرح های سبک گوتیک و رنگ های به کار رفته در معماری قاجار و ارائه آن در کالکشن لباس مجلسی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پوشاک، طراحی پارچه و لباس
  • کد COI اختصاصی: DCTEX02_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه سلاجقه

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس گروه هنر، موسسه آموزش غیرانتفاعی آپادانا شیراز

علی اصغر تجویدی

استادیار موسسه آموزش عالی آپادانا شیراز-ایران

سیدجواد درخشن

هیئت علمی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد واحد یزد، یزد، ایران.

چکیده

هدف از انجام این پژوهش ارائه کالکشن لباس مجلسی بر اساس طرح های گوتیک و رنگ های قاجار می باشد. لباس های متنوع زنان در دوره قاجار و سبک معماری هایی که در بناهای تاریخی این عصر وجود دارد و همچنین فرم های به کار گرفته شده در سبک لباس و معماری های دوران گوتیگ هر یک نمایانگر ذوق و سلیقه هنرمندان این دو سبک میباشد. عصر قاجار از هنرهای پر نقش و نگاری شکل گرفته است که در این میان می توان به اهمیت رنگ ها اشاره نمود که در زیبایی های این دوره نقش بسزایی داشته است. از این جمله می توان به هنر کاشی کاری اشاره نمود که در این دوران چشم هر بینده ای را نوازش داده و حسی از سرزندگی را در فرد القا می نماید. روش اجرای پژوهش حاضر توصیفی و از بعد هدف کاربردی بوده است و جامعه آماری این پژوهش را زنان و دخترانی تشکیل داده اند که به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شده اند. این تحقیق بر اساس این موضوع که چگونه میتوان با ترکیب رنگ های موجود در بناهای دوره قاجار و فرم های معماری سبک گوتیک به دست آوردهای جدیدی دست یافت و فرم گوتیک و رنگ های دوره قاجار چه ارتباطی با هم دارند تنظیم شده است. همچنین نتایج حاصل از این پژوهش نشان دهنده این مطلب میباشد که هنر شرق و غرب امکان تطابق با یکدیگر را دارا میباشند و میتوان آنها را به نحوی با یکدیگر ترکیب نموده و در طراحی لباس و پارچه به زیباترین نحو به نمایش گذارد.

کلیدواژه ها

گوتیگ، رنگ، نقش، قاجار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.