بررسی نقوش پارچه های دوره صفوی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پوشاک، طراحی پارچه و لباس
  • کد COI اختصاصی: DCTEX02_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 425
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمودی عالمی

استادیار گروه هنر دانشگاه مارلیک نوشهر

نسرین گنجینه

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی لباس دانشگاه مارلیک نوشهر

چکیده

پارچه بافی از جنبه کاربردهای فراوانی که در میان تمامی اقشار جامعه دارد ، یکی از پیشروترین و گسترده ترین صنایع در بین کشورهای مسلمان ، از جمله ایران و هند به شمار می رود . دوره صفوی را باید اوج درخشش هنر پارچه بافی در ایران نامید و هنر پارچه بافی و پوشاک سنتی ایران داشت . از ویژگی های پوشاک دوره صفویه این بود که پارچه های مجلل و پر نقش و نگار و تزئینات زیاد برای تن پوشها به کار می رفت . در زمان حکومت شاه عباس با حمایت از هنرمندان و دعوت از آن ها برای توسعه های کارگاه های بافندگی در شهرهای مختلف مثل اصفهان ، یزد ، کاشان و قم موجبات رشد و تکامل پارچه بافی ایران را پیش از پیش فراهم کرد ، محور اصلی این پژوهش ها طرح و نقش های بافته شده در پارچه های صفوی است بر همین مبنا ابتدا ویژگی ها و شیوه های پارچه بافی صفوی را برسی کرده . با دسته بندی طرح ها و نقوش بافته شده آن ها را به سه گروه نقوش گیاهی ، نقوش خطی یا خطنگاره ها و نقوش انسانی و حیوانی تقسیم میکنیم و این تحقیق به شیوه کتابخانه ای می باشد .

کلیدواژه ها

صفوی، بررسی نقوش، نقوش پارچه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.