اخلاق اسلامی عامل ریشه ای و ضرورت اجرای طرح تحولسلامت اجتماعی معنوی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت الگوی پیشرفت؛ پیشرانها، چالشها و الزامات تحقق
  • کد COI اختصاصی: IGACR08_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شاهدی

عضو وابسته فرهنگستان علوب جمهوری اسلامی ایران و عضو اندیشکده آب، محیط زیست، امنیت غذائی و منابعطبیعی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، استاد دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

اصلی ترین مشکل جامعه ما ضعف اخلاق اسلامی است. ضرورت دارد قبل از هر اقدام دیگر شروعبه اصلاح با همه توان و با همه قوا و با همه روش های ممکان بکنیم. اگار غفلت کنیم جامعهاسلامی ایران در خطر جدی است و آینده ای نامطلوب در انتظار جامعه است. درست است کههنوز افراد ایثارگر و با اخلاق اسلامی با درصد نه غالب در جامعه وجود دارد ولی درصد زیادی ازآنها که در اجرا مشغول اند و قرار است این جامعه را اداره کنند از تیپ افرادی هستند که منافعشخای و گروهی را بر منافع اجتماعی ارجاح می دانند و در خیلی از امور به گونه ای عملمی کنند که مناف خودشان و گروهشان در اولویت تصمیم گیری ها است. حتی کسانی که دغدغهخاطرشان اسلام و نظام است آگاهانه و یا ناآگاهانه با اعمالشان، به اسلام و نظام ضرر می زنند.این روند، بر شاخص نشستن و بان بریدن در جامعه ما معمول است. مگر متخصصان کشور نمی دانستند که اگر بنا به منافع افرادی و شرکت هایی و گروه هایی نباشد با زدن ساده ای زیاد وجلوگیری از رسیدن آب به دریاچه ارومیه خشک می شود؟ اگر بگویند که نمای دانستیم دروغمی گویند که ریشه آن در اخلاق اسلامی اجتماعی است و اکنون که نتیجه محتوم کارشان رادریافت کرده اند، نشسته اند و یا اشتباهشان را توجیه و یا فرافکنی می کنند. مگر نمی شد قبل ازساخت سد گتوند به این مشکل پی برد که اگر آب در تماس با لایه های نمکی ارتباط برقرار کند شور می شود؟ چرا بعد از خرج های زیاد باید به این مشکل برخوریم که آب های شیرین را تبدیلبه دریاچه بزرگ آب شور کنیم که هزینه گزافی برای رفع مشکلی کنیم که خود با ندانم کاریایجاد کرده ایم؟ مگر نمی دانیم که بخش مهمی از مرگ و میرها مربوط به آلودگی هوای تهران است و مگر نمی دانیم که بخش مهمی از آلودگی خطرناک هوا مربوط به ذرات کوچک تر از ۲/۵ میکرومتر است که از اگزوز موتورسیکلت ها و اتومبیل ها خارج می شاود، چقادر حاضر شده ایمبرای سلامت جامعه از مناف خود بگذریم و در جهت برقی کردن و هیبریاد کاردن اتومبیل هاحرکت کنیم؟ اگر بگوییم که نمی توانیم حداقل با مهندسی معکوس به فناوری مناسب این نوعوسیله ها برسیم، دروغ می گوییم که از ضعف اخلاق جامعه است. اگر بگوییم با این تغییر اشتغالدر کشور کم می شود، تولید اتومبیل هیبرید اشتغال را کم نمی کند بلکه افزایش خواهد داد.

کلیدواژه ها

اخلاق اسلامی، جهاد اکبر، سلامت اجتماعی- معنوی، سعادتمندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.