بررسی تأثیر کادمیم بر جوانه زنی ژنوتیپ های مختلف گندم

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
  • کد COI اختصاصی: SEEDTECH02_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1338
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک صارمی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق ارد

مجید شکرپور

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردب

امید سفالیان

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردب

عزت اله اسفندیاری

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه

چکیده

جوانه زنی و مراحل رشد اولیه ی گیاهچه به میزان زیادی تحت تاثیر شرایط رشدی قرار می گیرند، از این رو به عنوان مراحل بحرانی در نظر گرفته می شوند. به منظور ارزیابی اثر کادمیم بر اجزای جوانه زنی پنج ژنوتیپ گندم متشکل از سه رقم گندم نان (آرتا، کوهدشت و گاسکوژن) و دو رقم گندم دوروم (PGS و PG-1252) آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در آژمایشگاه فیزیرولوژی و تکنولوژی بذر دانشگاه محقق اردبیلی در سال 90 انجام گرفت. سطوح کادمیم مورد استفاده شامل غلظت های صفر (شاهد)، 0/25 ، 0/5 ، 1 ، 2 و 5 میلی مولار کادمیم کلرید (CdCl2) بود. نتایج حاصل نشان داد که با افزایش غلظت کادمیم، درصد جوانه زنی کاهش یافت. تفاوت ارقام مورد بررسی در این تحقیق از نظر کلیه صفات غیر از طول و وزن خشک ساقه چه معنی دار بود. بین سطوح تنش کادمیم تفاوت معنی داری از نظر کلیه صفات مورد ارزیابی وجود داشت. این نتایج حاکی از تجمع کادمیم در گیاهچه گندم حتی در غلظت های کم و نیز وجود اختلاف بین ارقام گندم مختلف بود.

کلیدواژه ها

جوانه زنی، کادمیم، گندم، گیاهچه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.