اندازه گیری برخی از خصوصیات شیمیایی و فیزیکی-مکانیکی و حرارتی الیاف خرما به منظور تهیه کامپوزیت

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی و جشنواره علمی خرمای ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANDATE01_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2564
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم زرندی

فارغ التحصیل مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی

احمد غضنفری مقدم

استاد گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان

فرشته سلاجقه

کارمند مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان

چکیده

در دو دهه گذشته استفاده از الیاف لیگنوسلولزی برای تقویت کامپوزیت ها مورد توجه محققان زیادی قرار گرفته است. در این تحقیق به منظور استفاده از الیاف خرما در ساخت کامپوزیت های سازگار با محیط زیست، به تعیین برخی از خصوصیات شیمیایی، فیزیکی، مکانیکی و حرارتی الیاف خام خرما پرداخته شد. مقدار لیگنین، خاکستر، جذب رطوبت، قطر، استحکام کششی و ضریب اصطکاک ایستایی الیاف خرما تعیین گردید. همچنین از روش طی فسنجی FT-IR برای بررسی ترکیبات الیاف و از آنالیز حرارتی برای اندازه گیری خصوصیات حرارتی الیاف، استفاده گردید. میزان لیگنین، خاکستر، استحکام کششی و میزان ضریب اصطکاک ایستایی الیاف خرما به ترتیب 19/66% و 8% و 145Mpa و 0/727 اندازه گیری گردید. نتایج طیف سنجی الیاف خرما نشان داد، گروههای کربونیل در الیاف خرما وجود ندارد و همچنین عدم وجود قله مربوط به ارتعاشات نوسانی C-H، نشان دهنده مقدار کم سلولز II در الیاف خرما بود. درصد جذب رطوبت الیاف خرما به دلیل وجود مواد مومی و صمغی سطحی الیاف 38 درصد اندازه گیری گردید. میانگین قطر الیاف خام حدود 707 میکرومتر و حدود 70 درصد الیاف خرما دارای قطری در محدوده 750-150 میکرومتر می باشند. آنالیز گرمایی الیاف نشان داد الیاف درخت خرما دارای مقاومت حرارتی مناسب جهت استفاده از آنها در ترموپلاستیک های با درجه ذوب پایین تر از 300 می باشند.

کلیدواژه ها

الیاف خرما، خصوصیات،کمپوزیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.