آسیب شناسی سازمان حسابرسی کشور و طرح نظام جامع حسابداری و حسابرسی : اهمیت نقش استانداردگذاری حسابداری بخش عمومی در شفافیت مالی دستگاههای اجرایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد
  • کد COI اختصاصی: HBAZRESI01_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل دارابی زاده

چکیده

شفافیت مالی از حیاتی ترین مولفه ها در اقتصاد کشور است که تاثیر بسزایی بر رفتار اقتصادی مردم، اعتماد عمومی به دستگاههای اجرایی ، رفاه ذهنی برای جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی ، رسیدن به حکمرانی خوب و توسعه ، بالا رفتن سطح پاسخگویی کارگزاران نظام و بهبود سیاست گذاری توسط مسئولان می شود. همچنین موضوع عدم شفافیت از موضوعات جنجالبرانگیز سیاست گذاری بوده است و از مهم ترین حوزههایی که شفافیت قانونگذاری در آن حیاتی است ، استانداردگذاری در حسابداری بخش عمومی است . مسئولیت تدوین استانداردگذاری طبق قانون به سازمان حسابرسی سپرده شده است که به دلیل ضعف ساختاری در سازمان، بررسی نکردن پیامدهای اقتصادی و شرعی استانداردهای حسابداری، نداشتن فهم دقیق از ماهیت استانداردگذاری، نداشتن قدرت تحلیلی از بخش کلان اقتصاد و انحصار قدرت، بسیار ضعیف عمل کرده است . درحالی که استاندارد حسابداری نقش چارچوب انجام مراحل حسابداری را ایفا می کند و پیامدهای اقتصادی و شرعی بسزایی بر ساختار مالی و اقتصادی کشور دارد. نوآوری این پژوهش در آسیب شناسی سازمان حسابرسی به عنوان نهاد استانداردگذار در حسابداری بخش عمومی و همچنین تبیین اهمیت و نقش استانداردهای حسابداری بخش عمومی در شفافیت مالی دستگاههای اجرایی و به خصوص شرکت های دولتی می باشد. در ادامه برای رفع مشکلات ساختاری این حوزه طرحی موسوم به طرح نظام جامع حسابداری و حسابرسی به مجلس رفته است . در پژوهش سعی در تبیین برخی از ضعف های طرح نظام جامع حسابداری و حسابرسی شده و پیشنهاد ایجابی و عملیاتی داده شده است .

کلیدواژه ها

استانداردگذاری حسابداری، بخش عمومی ، شفافیت مالی ، حسابداری بخش عمومی ، سازمان حسابرسی کشور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.