ارائه راهکار شفافیت اقتصادی در راستای ارتقای سلامت نظام اداری در ایران
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش ملی ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد
- کد COI اختصاصی: HBAZRESI01_118
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 99
نویسندگان
چکیده
یک امر مهم در هر کشور برای جلوگیری از فساد، سلامت نظام اداری می باشد. با توجه به اینکه اقتصاد یک کشور نشاندهنده میزان سلامت آن کشور است ، یکی از سازههای مهم در اقتصاد یک کشور، شفافیت است . ؛ ازاین رو توجه به حوزه شفافیت اقتصادی، سلامت نظام اداری و فساد در جامعه بسیارحائز اهمیت می باشد. پژوهش حاضر باهدف ارائه راهکارهای شفافیت اقتصادی در راستای ارتقای سلامت نظامهای اداری در ایران انجام شد. که به لحاظ هدف کاربردی-توسعه ای و ازنظر ماهیت و روش گردآوری داده از نوع مروری -اکتشافی است . این پژوهش از رویکردی مروری تبعیت کرد که با توجه به این رویکرد، مقالات ده سال گذشته پایگاه اینترنتی علم نت بررسی شده است . در این راستا ۳۰ مقاله نزدیک به حوزه پژوهش با دسترسی آزاد دانلود شد و چهارده راهکار در راستای شفافیت اقتصادی به صورت اکتشافی -مروری شناسایی شد که شامل حکمرانی شبکه ای، توانمندسازی مجریان مبارزه با فساد و توانمندسازی شهروندان، تقویت فرهنگ مالیاتی ، نظارت بر عملکرد حسابداران، توسعه نهادهای مدنی ، استقرار صحیح دولت الکترونیک ، برونسپاری فعالیت ها، توجه به نظام حقوق در جامعه ، تصویب لایحه شفافیت ، کوچک سازی دولت ، شفافیت در قوانین و مقررات، رواج رسانه ها (به ویژه مطبوعات) و تحقیقات پژوهشی در راستای افزایش شفافیت ، کاهش انحصارات و افزایش رقابت در اقتصاد، افزایش درستی و حقیقی بودن آمار و اطلاعات می باشد. در این راستا با توجه به بیان راهکارها، پیشنهاد می شود که در راستای شفافیت اقتصادی ابتدا به استقرار صحیح دولت الکترونیک ، کوچک سازی دولت و برونسپاری فعالیت ها توجه شود.کلیدواژه ها
شفافیت ، شفافیت اقتصادی، سلامت نظام اداری، فسادمقالات مرتبط جدید
- اثر هشت هفته تمرینات ویلیامز بر میزان درد و دامنه حرکتی ستون فقرات مردان مبتلا به کمردرد مزمن
- مقایسه نمایش استعمال دخانیات در سریال پربازدید ایرانی پوست شیر در مقایسه با سریال پربازدید ترکیه (عائله)
- تجربه زنان از مصادیق عدم عدالت جنسیتی در قطار شهری مورد مطالعه مترو تهران
- بررسی تاثیر فمینیسم سایبر بر کنشگری زنان در فضای دیجیتال
- اثر بخشی آموزش ذهن آگاهی بر در هم آمیختگی فکر - عمل، اجتناب تجربی و شفقت ورزی به خود در مبتلایان به وسواس فکری- عملی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.