تاثیر و مقایسه ۸ هفته تمرینات Body Balance و تمرینات Egoscue بر ترکیب بدن، سندروم متقاطع فوقانی و کیفیت زندگی زنان چاق غیر ورزشکار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی خود مراقبتی و سلامت در گروه های آسیب پذیر
  • کد COI اختصاصی: CSVG01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا حیدری

کارشناسی ارشد آسیب شناسی و حرکات اصلاحی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاداسلامی، واحد کرج، کرج، ایران

مهدی کسب پرست

استادیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاداسلامی، واحد کرج، کرج، ایران

محمدحسین ناصر ملی

استادیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاداسلامی، واحد کرج، کرج، ایران

چکیده

زمینه وهدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر و مقایسه ۸ هفته تمرینات Body Balance و تمرینات Egoscue بر روی ترکیب بدنی ، سندروم متقاطع فوقانی و کیفیت زندگی زنان چاق غیر ورزشکار ۳۵ تا ۴۵ سال بود.روش بررسی: از طریق غربالگری اولیه ۴۵ نفر مبتلا به سندرم متقاطع فوقانی (میانگین سن ۳/۴۱±۳۹/۶۷سال، قد۶/۰۷±۱۶۰/۷۹ سانتیمترو وزن۶/۲۵±۶۹/۸۰ کیلوگرم)، انتخاب شده و در سه گروه ۱۵ نفره تمرینات بادی بالانس ، تمرینات Egoscue و کنترل قرار گرفتند. درهر ۳ گروه سندروم متقاطع فوقانی ، ترکیب بدن و کیفیت زندگی اندازه گیری شد(پیش آزمون). گروه های بادی بالانس و Egoscue هرکدام به مدت ۸ هفته تمرینات را انجام دادند و گروه کنترل به زندگی عادی خود ادامه دادند پس از ۸ هفته فاکتورها مجددا" اندازه گیری شدند(پس آزمون). آمار توصیفی، آزمون کولموگروف-اسمیرنوف، تحلیل کوواریانس یک راهه به منظور تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.سطح معنی داری ۰/۰۵ و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ انجام شد.یافته ها: نتایج بهبودی قابل توجهی در ترکیب بدن ، کیفیت زندگی و میزان زوایا در سندروم متقاطع فوقانی در هر دو گروه تمرینات بادی بالانس و Egoscue مشاهده شد. اما از نظر آماری تفاوت معنی داری بین دو گروه تمرینات بادی بالانس و Egoscue مشاهده نشد.نتیجه گیری: تمریناتBody Balance و تمرینات Egoscue قادر هستند به کسانی که دچار سندروم متقاطع فوقانی و یا اضافه هستند کمک نماید و همچنین این تمرینات کیفیت زندگی این گروه از افراد را ارتقا می بخشد.

کلیدواژه ها

سندروم متقاطع فوقانی، ترکیب بدن، کیفیت زندگی، تمرینات بادی بالانس و Egoscue

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.