بررسی عوامل آسیب زننده بر سلامت آتشنشانان در محیط کاری و موقعیتهای امدادرسانی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی خود مراقبتی و سلامت در گروه های آسیب پذیر
  • کد COI اختصاصی: CSVG01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب نعمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، کرج، ایران

چکیده

زمینه و هدف: یکی از مهمترین نیازهای انسانی در طول زندگی خویش، مسئله سلامتی و حفظ آن می باشد، بطوریکه انجام تمامی فعالیتهای انسانی اعم از عملکردهای ذهنی و جسمی در گرو سلامتی می باشد. سلامتی در معنای برقراری تعادل میان فعالیتهای جسم و روح، مهمترین نقش را در زندگی انسان دارا بوده بطوریکه وجود اختلال در آن، سبب بروز مشکلات فراوان در زندگی می شود. مطالعه ی حاضر با هدف مروری بر عوامل آسیب زننده بر سلامت آتشنشانان انجام شد.روش بررسی: مطالعه ی حاضر از نوع مرور کتابخانه ای می باشد.یافته ها: حضور در موقعیتهای مختلف و عوامل موجود در آن می تواند بر تعادل سلامتی انسان اثر گذاشته و آن را دستخوش تغییراتی عمده یا جزئی نماید. بنابراین توجه به اثرات محیط و شناخت عوامل آسیب زا بسیار مهم می باشد. تجربه نشان داده است که گاه با کم توجهی به این نکته مهم فرد در معرض آسیبهایی طولانی یا عمیق قرار گرفته بطوریکه جهت بازگشت به امر سلامتی و برقراری تعادل میان قوای روحی و جسمی، نیاز به زمانی زیاد به همراه صرف وقت و هزینه های بالا می باشد. از طرفی ممکن است برخی آسیب ها قابلیت ترمیم نداشته و به عنوان عاملی آسیب زا، همواره در کنار انسان باقی بمانند. حرفه آتش نشانی از جمله مشاغل و فعالیتهایی است که نیازمند حضور افراد در محیطهای متفاوت، در وقت خطر و حوادث؛ یعنی عدم وجود ایمنی برای فرد و محیط می باشد و علاوه بر آن مقابله با خطرات مختلف سبب بروز تنش هایی در امر سلامت جسمی و روانی در آتش نشانان می شود. نتیجه گیری: از جمله راهکارهای مناسب برای حفظ سلامتی آتش نشانان عبارتند از: بررسی محیط های فعالیت آتش نشان در راستای تعیین میزان آسیبهای وارده، آگاهی آتش نشان از عوامل آسیب زا، ارائه ی راهکارهای مناسب در بازیابی یا حفظ تعادل سلامتی انجام گردد.

کلیدواژه ها

سلامت، آتش نشان، خطرات کاری، امدادرسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.