بررسی رساندن مصنوعی میوه خرمای مضافتی در مرحله خارک با استفاده از روش انجماد
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش ملی و جشنواره علمی خرمای ایران
- کد COI اختصاصی: IRANDATE01_041
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5162
نویسندگان
کارشناس ارشد باغبانی بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر مرکز تحقیقات
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد جیرفت
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی ومهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طب
چکیده
خرمای مضافتی از ارقام غالب و مرغوب استان کرمان است، این رقم متوسط رس حدود 18 سال است که دچار عارضه خشکیدگی خوشه گردیده و میزان خسارت وارده در بعضی باغات به 70 تا 80 درصد میرسد، و در بعضی مواقع به دلیل رطوبت بالای هوا و یا وزش باد شدید ریزش مینماید. جهت رفع این مشکلات برای رساندن مصنوعی خارک از روش انجماد ونگهداری در فریزر استفاده گردید. این آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی اجراء گردید. آزمایش شامل دو فاکتور، 1- مرحله رسیدگی در سه سطح (خارک، نیمرس و رطب). 2- زمان نگهداری در سه سطح (45 و 90 و 135 روز) بود. پس از نگهداری وخارج نمودن از فریزر در زمانهای مربوطه آزمایشات لازم نظیر درصد رطوبت میوه، pH، درصد قند احیاء، درصد قند کل، درصد مواد جامد محلول (TSS) و درصد اسیدیته در آزمایشگاه انجام، و نتایج نشان داد که پس از نگهداری در فریزر درصد مواد جامد محلول و درصد قند کل با گذشت زمان بطور معنیداری افزایش پیدا کرد. درصد قند احیاء خارک نسبت به رطب کمتر بود، اسیدیته و رطوبت در خارک نسبت به رطب بیشتر بود.رنگ خارکها با گذشت زمان نگهداری به تدریج تیره و بافت میوه نرمتر شد، بنحویکه بعد از 45 روز قابل عرضه به بازار میباشد. هر چه زمان نگهداری بیشتر شود میوه تیره تر و نرمتر میشود. البته خرمای هلیلهای با توجه به دیررس بودنش از نظر زمان نگهداری باید بیشتر از مضافتی در سردخانه نگهداری شود. میوه عرضه شده با این روش کیفیت میوه تازه چیده شده را دارد.کلیدواژه ها
خرما، مضافتی، خارک، رساندن، مصنوعی، انجمادمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.