بررسی تغییرات ماده خشک مصرفی ، pH شکمبه و غلظت نیتروژن آمونیاکی گوسفند در اثر استفاده از خرمای ضایعاتی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش ملی و جشنواره علمی خرمای ایران
- کد COI اختصاصی: IRANDATE01_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1848
نویسندگان
عضو هیئت علمی بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
در این آزمایش از چهار راس گوسفند بالغ نژاد کرمانی با فیستولای دائم شکمبه ای در قالب طرح مربع لاتین 4*4 با چهار دوره 21 روزه استفاده شده و خرمای ضایعاتی در سطوح صفر و 10 و 20 و 30 درصد ماده خشک به جیره های کاملا مخلوط شده اضافه گردید. نمونه گیری از مایع شکمبه برای تعیین pH مایع شکمبه و غلظت نیتروژن آمونیاکی در روز آخر هر دوره و در ساعات صفر 2 و 4 و 6 و 8 و 10 و 12 پس از خوراک دهی صبح انجام گرفت. در مطالعه حاضر اگرچه با افزایش سطوح خرمای ضایعاتی در جیره کاملا مخلوط شده ماده خشک مصرفی گوسفندان تحت تاثیر قرار نگرفت (0/05< P) اما از نظر عددی برای جیره 4 (30 درصد خرمای ضایعاتی) بالاتر از جیره 1 ( صفر درصد خرمای ضایعاتی) بود. pH و غلظت نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه در پاسخ به افزایش سطح خرمای ضایعاتی در جیره گوسفندان به طور معنی دار کاهش یافت (0/05> P). همچنین بررسی روند تغییرات این معنی داری بین زمان های مختلف در بین جیره 1 (صفر درصد خرمای ضایعاتی) و جیره 4 (30 درصد خرمای ضایعاتی) وجود دارد (0/05> P) به طور کلی یافته های این پژوهش نشان می دهد که استفاده از خرمای ضایعاتی به عنوان محصول جانبی صنعت خرما در تغذیه گوسفندان به دلیل اثر مثبت بر کاهش غلظت نیتروژن آمونیاکی و تحریک خوراک مصرفی، در بهبود متابولیسم نیتروژن و جلوگیری از دفع آن به محیط زیست موثر می باشد.کلیدواژه ها
خرمای ضایعاتی، pH شکمبه، نیتروژن آمونیاکی، گوسفند نژاد کرمانیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.