بررسی ماده همراه دیوکلین در افزایش کارایی حشره کش های فسفر آلی علیه زنجرک خرما Ommatissus lybicus O.Berg (Hem.: Tropiduchidae)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش ملی و جشنواره علمی خرمای ایران
- کد COI اختصاصی: IRANDATE01_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1698
نویسندگان
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، تهران، ایران
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، تهران، ایران
شرکت آ. اس. ب. تهران
چکیده
کنترل شیمیایی یکی از متداول ترین روش های کنترل زنجرک خرما در ایران است. در این روش از حجم زیاد محلول سم برای سمپاشی استفاده می شود. کاربرد مواد همراه در سمپاشی یکی از راهکارهای افزایش کارایی حشره کشها می باشد. برای این منظور چند حشره کش فسفره آلی شامل دیازینون EC60% (2 در هزار) کلرپیریفوس متیل (رلدان EC40%) (1 در هزار)، فنیترتیون EC50% (1 در هزار) و کلرپیریفوس اتیل 40.8%EC (2/5 در هزار) به تنهایی و مخلوط با دیوکلین (0/5 در هزار) به عنوان ماده همراه روی زنجرک خرما استفاده شد. بررسی تراکم پوره زنجرک در 1 روز قبل و 7 روز بعد از سمپاشی نشان داد که حشره کش های فسفره آلی به ترتیب بالا به تنهایی 45/14 و 73/69 و 77 و 28/5% و با دیوکلین 77/8 و 70/16 و 61/7 و 62/9% کارایی داشتند. در کاربرد حشره کشها به تنهایی، فنیترتیون و کلرپیریفوس اتیل با 77 % و 28/5% بیشترین و کمترین کارایی را داشتند. اما در مخلوط دیوکلین 0/5 در هزار با حشره کشهای فسفره آلی همه حشره کشها کارایی یکسانی داشتند (به جزء تیمار کلرپیریفوس اتیل). مقایسه کارایی دو نوع کلرپیریفوس نشان داد که کلرپیریفوس متیل با توجه به غلظت مورد آزمایش نسبت به کلرپیریفوس اتیل از کارایی بالایی برخوردار است. کاربرد دیوکلین می تواند در افزایش کارایی حشرهکش های کلرپیریفوس اتیل و دیازینون بسیار موثر باشد.کلیدواژه ها
کلرپیریفوس متیل، کلرپیریفوس اتیل، فنیترتیون، زنجرک خرمامقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.