مقایسه اثر هیومکس و جنوبگان در افزایش سمیت حشره کش های نئونیکوتینوییدی علیه زنجرک خرما Ommatissus lybicus O.Berg (Hem.: Tropiduchidae)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش ملی و جشنواره علمی خرمای ایران
- کد COI اختصاصی: IRANDATE01_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1553
نویسندگان
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، تهران، ایران
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، تهران، ایران
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، تهران، ایران
چکیده
حشرهکشهای نئونیکوتینوییدی از حشرهکشهای سیستمیک هستند. برای تسهیل در نفوذپذیری این نوع حشرهکشها از سطح شاخ و برگ و افزایش کارایی آنها علیه آفات مکنده از مواد افزودنی استفاده میشود. در این تحقیق دو نوع ماده همراه به نام هیومیکس (حاوی اسید هومیک، فولویک اسید، ازت و پتاس و غیره) و جنوبگان (صابون محلول پاشی) با غلظت 0/5 در هزار استفاده شد. برای این منظور دو حشرهکش نئونیکوتینوییدی شامل ایمیداکلوپراید SC150، کلوتیانیدین (پانچو WG500) به تنهایی با غلظت 0/2 در هزار و مخلوط با جنوبگان 0/5 در هزار و یا هیومیکس 0/5 در هزار استفاده شد. در این پروژه تیمار دیازینون EC 60% و (2 در هزار) به عنوان حشرهکش توصیه شده و شاهد (بدون سمپاشی) همراه با تیمارهای بالا در قالب 8 تیمار و 3 تکرار آزمایش شدند. نتایج نشان داد که اضافه کردن جنوبگان و هیومیکس به محلول حشرهکشهای نئونیکوتینوییدی موجب افزایش در کارایی آنها میشوند بهطوریکه حشرهکش کلوتیانیدین به تنهایی 81/4%، با جنوبگان 96% و با هیومیکس 92/8% کارایی داشت و ایمیداکلوپراید به ترتیب فوق 92/16 و 90/63 و 92% کارایی داشت. بر اساس اطلاعات موجود هر 6 تیمار حشرهکش نئونیکوتینوییدی کارایی بیشتری نسبت به دیازینون (69/2%) داشتند. نتایج بدست آمده از شمارش قطرات عسلک نشان داد که افزودن جنوبگان میتواند برای افزایش کارایی حشرهکش کلوتیانیدین خیلی مناسب باشد درصورتیکه هیومیکس برای ایمیداکلوپراید اثر افزایشی داشت.کلیدواژه ها
مواد همراه، کلوتیانیدین، ایمیداکلوپرایدمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.