تاثیر نگهداری خرمای زاهدی در دمای پایین بر میزان تلفات شپشه دندانه دار، Oryzaephilus surinamensis L (Coleopteera: Cucujidae)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش ملی و جشنواره علمی خرمای ایران
- کد COI اختصاصی: IRANDATE01_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2762
نویسندگان
عضو هیات علمی بخش تحقیقات گیاه پزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبی
عضو هیات علمی بخش تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری مرکز تحقیقات کشاورز
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور تهران
چکیده
خرما بدون شک یکی از محصولات عمده بخش کشاورزی استان بوشهر و کشور به شمار می آید. آفات انباری از مشکلات عمده در مسیر تولید تا بسته بندی و عرضه به بازار می باشدکه باعث کاهش کیفیت خرما در مرحله بعد از برداشت م ی شود. مبارزه با این آفات برای عرضه این محصول به بازارهای داخلی و خارجی به منظور رسیدن به استانداردهای جهانی ضروری است. در حال حاضر یکی از رو شهای غیرشیمیایی که مورد قبول اکثر کشورهای وارد کننده فرآورد ههای زراعی و به طور عمده باغی می باشد، استفاده از تیمارهای ضد عفونی کننده دمایی (سرمایی و گرمایی) است. به این منظور تاثیر نگهداری خرمای زاهدی در دمای 1±4 درجه سانتیگراد بر مراحل زیستی آفت شپشه دندانه دار مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش ابتدا این حشره در آزمایشگاه به طور انبوه پرورش داده شد و سپس ظروف خرمای محتوی لارو ، شفیره و حشره کامل شپشه دندانه دار به طور جداگانه در دمای 1±4 درجه سانتیگراد قرار داده شد و بعد از 2 و 4 و 8 هفته میزان تلفات مراحل زیستی آفت بررسی شد. نتایج نشان داد که درصد مرگ و میر لارو، شفیره و حشره کامل آفت در نگهداری خرمای زاهدی در دمای 4 درجه سانتیگراد به مدت 2 هفته به ترتیب 99/6 و 75/6 و 78/9% می باشد. این میزان تلفات در 4 هفته به ترتیب 100 و 99/6 و 100% بود ودر 8 هفته 100 % مراحل زیستی آفت از یبن رفتند.کلیدواژه ها
آفات انباری خرما، مبارزه غیر شیمیایی، سرما و شپشه دندانه دارمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.