مدل دینامیکی آمادگی الکترونیکی بنگاه های تولیدی کوچک و متوسط جهت ورود به حوزه تجارت الکترونیک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های نوین در تصمیم گیری، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SAIM-4-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 87
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشید فرخی زاده

دانشجوی دکتری، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن، تهران، ایران.

عباس طلوعی اشلقی

استاد، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

رضا رادفر

استاد، گروه مدیریت تکنولوژی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

نقی شجاع

دانشیار، گروه ریاضی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فیروزکوه، تهران، ایران.

چکیده

امروزه کسب وکار و فن آوری اطلاعات دو مقوله ی جدایی ناپذیرند، آن چنان که تفکیک این دو در سازمان ها ناممکن به نظر می رسد. سیستم های اطلاعاتی از جمله ابزارهای نوین مدیریتی هستند که سازمان ها را در رسیدن به اهداف کسب وکار خود یاری می رسانند. لذا، جوامع و سازمان ها، به شرط آنکه قادر به توسعه دانش در بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات باشند می توانند به توسعه خود امیدوار باشند. بدین منظور سازمان ها در زمینه ورود به عرصه های مختلف دیجیتال در حال برنامه ریزی هستند و ارزیابی از آمادگی الکترونیکی برای سنجش میزان و سطح موفقیت آن ها از اهمیت ویژه برخوردار است. تعیین میزان توانایی پذیرش، استفاده و به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات و کاربردهای مرتبط با آن در درون و برون سازمان ها از جمله مسائلی است که برای سازمان ها مهم تلقی می شود. در این پژوهش سعی شده است با بررسی مدل های موجود و با در نظر گرفتن نقاط قوت و ضعف هر یک از آن ها، ابعاد و مولفه های آمادگی جهت پذیرش تجارت الکترونیک ارائه شود. به همین منظور ابتدا مدل های مطرح برای ارزیابی آمادگی الکترونیک مورد بررسی قرار گرفته است؛ سپس با استفاده از روش فراتلفیق، طبقه بندی جدیدی از ابعاد و مولفه های ارائه شده است. برای تعیین مولفه ها، پانل دلفی خبرگان و صاحب نظران حوزه تجارت الکترونیک در چهار مرحله تشکیل و مولفه ها استخراج و نهایی شده است. در نهایت مدل تدوین شده برای صنایع کوچک و متوسط شهرک صنعتی شمس آباد تهران، با استفاده از تحلیل دینامیکی مورد شبیه سازی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

ارزیابی آمادگی الکترونیکی, تجارت الکترونیک, شبیه سازی پویا, صنایع کوچک و متوسط

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.