ترکیب تحلیل استواری و غربالگری فازی به منظور تدوین مدل برنامه ریزی استراتژیک استوار برای شبکه لجستیک خدمات؛ (مورد مطالعه شرکت توزیع برق شیراز)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های نوین در تصمیم گیری، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SAIM-2-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی انوری

دانشجوی دکتری، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

عادل آذر

استاد گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

اسدالله کردنائیج

دانشیار گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

مجتبی امیری

دانشیار گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

در زمانی که تصمیم گیری باید در فضای عدم قطعیت انجام شود، تحلیل استواری روشی قابل اتکا برای ارزیابی پیامدهای یک تصمیم اولیه در امتداد زمان است. در این روش تصمیم های متوالی در خلال زمان پیاده میشوند و مورد ارزیابی قرار میگیرند. برای انجام تحلیل استواری لازم است تا سناریوهای آینده تدوین شده و تعهدات اولیه ای که در این سناریوها از استواری بالاتری برخوردارند، تعیین و استخراج شوند. اما روش تحلیل استواری در اخذ امتیاز خبرگان با توجه به معیارهای مختلف و ترکیب آنها، اطلاعات زیادی را از دست می دهد. در مدل پیشنهادی حاضر برای غلبه بر این مسئله از گامهای الگوریتم غربالگری فازی در ارائه امتیازها استفاده شده است. در این مطالعه با معرفی مبانی تئوری و گامهای عملی اجرای تحلیل استواری فازی نسبت به پیاده سازی آن در یک مطالعه موردی اقدام میشود. به این منظور با حضور شش نفر از خبرگان شرکت توزیع برق شیراز دامنه ای از شرایط آینده و پیکره بندی های سیستم با استفاده از روش تحلیل استواری در بستر کارگاهی استخراج شد و پس از تعیین معیار، ارزیابی فازی کارایی پیکره بندی ها صورت گرفت و تعهدات مورد نیاز تعیین شدند. در نهایت با ساختاردهی مسئله و تعیین پیکره بندی های مطلوب، گامهای اجرایی به پایان رسید و راهکارهای استراتژیک شبکه لجستیک این شرکت در افق ده ساله تعیین شد. تلفیق غربالگری فازی با تحلیل استواری، ابزار مناسبی برای چارچوب برنامه ریزی استراتژیک سازمانها و برای مسائل مبهم و ساخت نیافته فراهم می آورد.

کلیدواژه ها

تحلیل استواری, غربالگری فازی, برنامه ریزی استراتژیک, برنامه ریزی لجستیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.