تخصیص پویای سوئیچ برای کاهش هزینه در شبکه های مبتنی بر نرم افزار

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های نوین در تصمیم گیری، دوره: 5، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SAIM-5-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد مرادی

استادیار، گروه علوم کامپیوتر، دانشکده علوم ریاضی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

علی عبدی سیدکلایی

دانشجوی دکتری، مهندسی کامپیوتر، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

سید امین حسینی سنو

دانشیار، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

DOR : ۲۰.۱۰۰۱.۱.۲۴۷۶۶۲۹۱.۱۳۹۹.۵.۴.۶.۳شبکه های مبتنی بر نرم افزار، با جداسازی سطح کنترل از سطح داده در تجهزات شبکه همانند سوئیچ و مسیریاب مزایای بسیار زیادی همچون قابلیت برنامه ریزی بیشتر سطح کنترل، استقلال بیشتر شرکت های تولیدکنندهتجهیزات شبکه، امکان مجازی سازی شبکه، کاهش هزینه های عملیاتی و غیره را به ارمغان آورده اند. بکارگیری یک کنترلر در شبکه معایبی به همراه دارد. ازجمله اینکه، ترافیک شبکه در بیشتر بخش هاشناخته شدهبیش ازحد خواهد شد و کنترلر ممکن است در حالت سرریز قرار گیرد. بنابراین استفاده از چندکنترلر موجب تعریف مسئله ای به نام مساله مکان یابی کنترلرها خواهد شد که در آن تعداد و مکان نصب کنترلرها، اهمیتمی یابد. در این مساله، هدف یافتن مکان و تعداد بهینه ی کنترلرهای موردنیاز در شبکه است که قیدهای مشخصی را برآورد و هزینه ی پیاده سازی شبکه را کمینه سازد. در این مقاله، به منظور حل مساله مکان یابی کنترلر الگوریتمی براساس تخصیص پویا سوئیچ پیشنهاد و عملکرد آن در مقایسه با روش های حل موجود و بر روی دسته ی وسیع و متنوعی از نمونه ها مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج حاصل از محاسبات بر روی نمونه ها نشان از برتری الگوریتم تخصیص پویا سوئیچدر زمان اجرا برای تمام نمونه ها ودریافتن حداقل هزینه پیاده سازی در برخی از نمونه ها با اندازه های کوچک و متوسط حکایت دارد. همچنین در شبکه های با اندازه بزرگ، الگوریتم تخصیص پویا سوئیچچه در زمان اجرا و چه در هزینه پیاده سازی از برتری قطعی برخوردار است.

کلیدواژه ها

شبکه تعریف شده با نرم افزار, مکان یابی کنترلر, تخصیص پویا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.