بررسی جهش پولی نرخ ارز و پیش بینی آن با شبکه های عصبی مصنوعی در ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: پژوهشنامه اقتصاد کلان، دوره: 7، شماره: 14
  • کد COI اختصاصی: JR_JES-7-14_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 79
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید عبدالمجید جلائی اسفندآبادی

دانشیاربخش اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان

سید جعفر حسینی

دانشجوی دکتری اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد

حسین نظام آبادی پور

دانشجوی دکتری اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

یکی از مباحث مهم در اقتصاد کلان، رابطه بین شوک­های پولی و نوسانات نرخ ارز در قالب تئوری جهش پولی نرخ ارز است. از آنجا که اقتصاد ایران طی سال­های بعد از انقلاب همواره در معرض گسترش پایه پولی قرار داشته است، لذا بررسی رابطه بین انبساط­های پولی و نوسانات نرخ ارز و متعاقبا نقش افزایش درجه شناورسازی نرخ ارز بر میزان افزایش این نوسان، موضوع و هدف اصلی مقاله حاضر را تشکیل می­دهد. بر این اساس در بخش اول مقاله اثر یک شوک انبساطی پولی بر نرخ ارز در طی سال­های ۱۳۷۰-۱۳۸۶ مورد بررسی قرار گرفت و مشاهده گردید که در قالب مدل جهش پولی نرخ ارز، نرخ ارز پس از یک شوک انبساطی پولی، به سطحی بالاتر از مقدار بلندمدت خود جهش نموده و در بلندمدت تعدیل شده و در سطحی بالاتر از سطح اولیه خود قرار می­گیرد. همچنین پیش­بینی آینده بازار ارز به وسیله شبکه­های عصبی مصنوعی نشان می­دهد که با افزایش درجه شناورسازی نرخ ارز، میزان جهش نرخ ارز در اثر یک انبساط پولی افزایش می­یابد.

کلیدواژه ها

شوک های پولی, جهش پولی نرخ ارز, اقتصاد ایران, شبکه های عصبی, درجه شناورسازی نرخ ارز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.