اصابت تورم و جهانی شدن به نابرابری درآمد: آیا شدت سرمایه مهم است؟

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پژوهشنامه اقتصاد کلان، دوره: 12، شماره: 24
  • کد COI اختصاصی: JR_JES-12-24_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 42
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر منصور طهرانچیان

دانشیار گروه اقتصاد، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، دانشگاه مازندران، بابلسرف ایران

چکیده

در این مقاله با توجه به نظریه استالپر –ساموئلسون،کوزنتس و ماندل ،تاثیر تورم و جهانی شدن مالی و تجاری بر نابرابری درآمد در کشورهای با شدت سرمایه بالا و پایین مورد آزمون تجربی قرار گرفته است. برای این منظور ،از داده‎های سال‎های ۲۰۱۴-۲۰۰۰ و روش گشتاورهای تعمیم یافته (GMM) استفاده شده است. این پژوهش نشان داد که در هر دو گروه از کشورهای مورد بررسی، تورم سبب افزایش و افزایش درجه جهانی شدن مالی و تجاری موجب کاهش نابرابری درآمد می شود. بر اساس نتایج به دست آمده ،با وجودی که تفاوت در شدت سرمایه ،به تفاوت قابل توجهی در میزان و جهت تاثیر جهانی شدن تجاری  بر نابرابری درآمد منجر نشده است، اما در کشورهایی که در آن ها شدت سرمایه بیشتر است ،جهانی شدن مالی تاثیر بیشتری بر کاهش نابرابری درآمدی دارد. تجدید نظر در محدویت های تجاری و مالی وضع شده ،بازاریابی بین المللی محصولات و ارتقای سطح بهره وری عوامل تولید از طریق آموزش و به روز کردن فناوری بنگاه ها به منظور ورود به بازارهای جهانی و رقابت در شرایط تجارت آزاد از جمله پیشنهاد های مقاله حاضر محسوب می شوند.

کلیدواژه ها

تورم, جهانی شدن مالی, نابرابری درآمد, روش گشتاورهای تعمیم یافته

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.