بررسی اثر نامنظمی ارتفاع طبقات در عملکرد لرزه ای سازه های فولادی و بتنی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE13_432
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 119
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین نصرت آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، سازه، واحد سیرجان، دانشگاه آزاد اسلامی، سیرجان، ایران.

محسن محمدی زاده

استادیار گروه مهندسی عمران، واحد سیرجان، دانشگاه آزاد اسلامی، سیرجان، ایران.

چکیده

الزامات معماری یکی از دلایل نامنظمی در ارتفاع است . ممکن است ساختمانی به دلایلی در طبقات بالاتر تغییر کاربری دهد و در آن طبقه ، در دهانه ای که در طبقات پایین تر، از سیستم باربر جانبی استفادهشده، امکان اجرای مهاربند یا دیواربرشی نباشدمی دانیم نیروی زلزله به نسبت ارتفاع در طبقات توزیع می شود و ا زاین رو سهم طبقات پایین از نیروی زلزله بیشتر است بنابراین در طبقات بالاتر از تعداد دهانه های کمتری برای تعبیه سیستم باربر جانبی استفاده می شود .در این پژوهش به بررسی اثر نامنظمی ارتفاع طبقات در عملکرد لرزه ای سازه های فولادی و بتنی پرداخته شده است لذا در این راستا ابتدا یک سازه بتنی و یک سازه فولادی پنج طبقه در نظر گرفته شده و بر اساس آیین نامه های رایج کشور طراحی و با تغییر در ارتفاع طبقات در سه حالت مختلف نتایج تحلیلی بررسی و ارزیابی شده است . در مجموعه شش سازه فولادی و بتنی عملکرد آنها با یکدیگر مقایسه شده است . همچنین از تعداد ده شتاب نگاشت حوزه دور و نزدیک به گسل منطبق با شرایط ساختگاه از سایت PEER استفاده شده است از نرم افزارهای ETABSوOpenSees درتحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی استفاده شده است . نتایج نشان می دهد:سازه های با ارتفاع بیشتر شکل پذیری بیشتری داشته و تغییر شکل بیشتری از خود نشان می دهند.با افزایش ارتفاع، سازه زودتر وارد ناحیه غیر خطی شده و ظرفیت سازه کاهش می یابد. با افزایش شکل پذیری سازه ها می توان به دریفت های بالاتری در سازه ها، در یک سطح زلزله ی زلزله یکسان دست یافت . با کاهش تناوب، احتمال فروریزش در سازه در سطح ثابت از شدت لرزه ای کاهش پیدا می کند.

کلیدواژه ها

اثر نامنظمی ، ارتفاع طبقات، عملکرد لرزه ای، سازه های فولادی، سازه های بتنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.