بررسی عددی و کنترل آبشستگی چهار خط لوله انتقال آبگیر پالایشگاه در خلیج فارس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE13_190
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 79
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد یزدانی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه هرمزگا ن

سیروس ارشادی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه هرمزگا ن

محمد جهانی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه هرمزگا ن

چکیده

بررسی ها نشان دادهاند که بسیاری از سازههایی که در محیط های دریایی تخریب می شوند، عمدتا به دلیل سازهای نیست ، بلکه به دلیل در نظر نگرفتن نقش هیدرولیکی در طراحی آنها است . تعیین عمق آبشستگی از این جهت که بیانگر میزان پتانسیل تخریب جریان در اطراف سازه بوده دارای اهمیت ویژهای است . در این تحقیق به بررسی و کنترل آبشستگی در اطراف چهار عدد خط لوله در محیط دریای خلیج فارس (کانال قشم ) پرداخته شده است . خطوط لوله در شرایط جریان منطقه طرح قرارداده می شود. الگوی این تحقیق طبق مدل واقعی موجود بررسی و سپس با مدلسازی توسط نرم افزار Solidworks المانسازی شده است . در ادامه توسط نرم افزار Flow ۳D با اعمال شرایط مرزی و مشخصات جذرومد منطقه عمق حداکثر آبشستگی بدست می آید. در این تحقیق از دو مدل آشفتگی K-Ɛ و RNG به دلیل سرعت بالا در رسیدن به همگرایی و اقتصادی بودن جهت مقایسه استفاده شد، در نتیجه میزانآبشستگی ، بدلیل وجود گردابه قویتر در انتهای فلوم، آبشستگی در خط لوله انتهای جریان بیشتر از سایر خطوط است و همچنین بدلیل کاهش نیروی گردابه در ابتدای فلوم، کمترین میزان آبشستگی در لوله دوم فلوم قرار دارد. در نهایت اثر سپر حفاظتی در دو فاصله D۵/۱ و D در بالا و پایین دست خطوط لوله ، مدلسازی و در بهترین حالت یک طرفه کنترل آبشستگی ، سپر حفاظتی را در سمت بالادست بر اساس جریان (دوطرفه ) بررسی شد و این نتیجه حاصل شد که سپر حفاظتی در فاصله D نسبت به خط لوله حدود ۴/۰ درصد نسبت به فواصل D۵/۱ و عملکرد بهتری برای کنترل آبشستگی دارد.

کلیدواژه ها

جذرومد ، سپرکوبی ، آبشستگی ، خلیج فارس، کانال قشم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.