مروری بر آسیب طناب نخاعی و بررسی کاربرد سلول های بنیادی درترمیم و درمان آنها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی دستاوردهای نوین در مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: CSCONFERENCE01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرزاد امامی

گروه مهندسی برق و مهندسی پزشکی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی، اصفهان، ایران

فرید پرورش

گروه مهندسی برق و مهندسی پزشکی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی، اصفهان، ایران

حمیدرضا شیرزادفر

استادیار گروه برق و مهندسی پزشکی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی، اصفهان، ایران

چکیده

سیستم عصبی مرکزی (CNS) بزرگترین بخش دستگاه عصبی است که متشکل از مغز و نخاع است. این سیستم همانند هردستگاهی ممکن است در عملکرد و کارایی دچار مشکل شود. طناب نخاعی بزرگترین عصب و مسیر پیامرسان بین مغز واندام هاست و آسیب به آن منجر به فلج شدن تمامی عضلات یا قسمتی از بدن میشود. از مهمترین عواملی که باعث آسیببه سیستم CNS می شود، آ سیب نخاعی است . بنابراین، آسیب نخاعی آسیب به طناب نخاعی ا ست که منجر به اختلالموقت یا دائمی در عملکرد غیرارادی و ارادی نخاع می شود. رایج ترین مکانیسم درمان در زمینه ی آسیب نخاعی، مرگسلول های عصبی است که هرگز به طور طبیعی جایگزین نمی شوند. امروزه روش های متنوعی جهت درمان و کمک بهبازسازی سلول های عصبی ارائه شده است. درمان به کمک سلول های بنیادی یکی از پیشروترین روشها ازنظر کارآمدی دردرمان آسیب های وارده به نخاع است که بسیار موردتوجه پژوهشگران قرارهرفته است. ازجمله مزیت های این روش می توانبه پتانسیل بالا برای ترمیم و باز سازی ا شاره کرد. در این پژوهش جنبه ها و زمینه های موثر درترمیم آسیب نخاعی به کمکسلول های بنیادی مورد بحث و تجزیه و تحلیل قرارگرفته است. نتایج حاصل از استفاده از روش سلولهای بنیادی نشان میدهد که این روش پیشنهادی در مقایسه با روش های مورد استفاده موجود دارای عملکرد بهتری در بازسازی و درمانآسیب های وارد به سیستم عصبی دارد.

کلیدواژه ها

آسیب نخاعی، سلول بنیادی، سیستم عصبی، پزشکی بازساختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.