ارزیابی عملکرد مخلوط آسفالتی حاوی قیرلاستیکی با فناوری پلیمریزاسیون (SPB) بر اساس بررسی های آزمایشگاهی و میدانی (مطالعه موردی: کلانشهر مشهد)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی قیر، آسفالت و ماشین آلات
  • کد COI اختصاصی: CAAM15_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن نوری

کارشناس عمران شهرداری مشهد

سیدعلی صحاف

استادیار گروه مهندسی عمران، گرایش راه و ترابری، دانشگاه فردوسی مشهد

حسن حسین زاده

کارشناسی ارشد مهندسی عمران، مسئول امور تحقیق و توسعه سازمان عمران شهرداری مشهد

سعید پرویزی

کارشناسی ارشد راه و ترابری، مشاور قیرهای امولسیونی و پلیمری

عطا عصاره زادگان دزفولی

مسئول امور تولید آسفالت سازمان عمران شهرداری مشهد

مسعود علیزاده

کارشناسی ارشد شیمی، مدیر تحقیق و توسعه مجموعه پالایشگاهی قیر زرین، مخترع فناوری

چکیده

آسفالت اصلاح شده با پودر لاستیک به دلیل عملکرد عالی در خدمت دهی به راه ها و ویژگی های محیط زیستی توجهزیادی را به خود جلب کرده است. مطالعات زیادی روی تاثیر پودر لاستیک بر بهبود عملکرد مخلوط های آسفالتی،همچون افزایش عمر خستگی، مقاومت شیارشدگی و کاهش حساسیت رطوبتی انجام گردیده است. قیرهای لاستیکی بافناوری پلیمریزاسیون (SPB) نسل جدیدی از قیرهای پودر لاستیکی (CRMB) بوده و تفاوت این محصول پیشرفته با انواع قدیمی آن، در نحوه اختلاط قیر با لاستیک و بنابراین استحصال تمام خواص مورد انتظار از لاستیک در قیر وآسفالت میباشد. این مطالعه به ارزیابی عملکردی این قیر و مخلوط های آسفالتی حاوی این نوع قیر در آزمایشگاهپرداخته است. بدین منظور ابتدا طرح اختلاط آسفالت برای قشر توپکا ۱۹-۰ مطابق با روش مارشال انجام گرفته است. در این پروژه آزمایش های دوام رطوبتی و عملکردی آسفالت های تهیه شده با قیر خالص و قیر لاستیکی (SPB) آزمایشمدول برجهندگی، تیرچه خمشی، شیارافتادگی) و همچنین آزمایش های تعیین رده عملکردی و آزمایش های رایج قیرانجام پذیرفت. نتایج نشان دهنده عملکرد نسبتا مطلوب آسفالت حاوی قیر لاستیکی (SPB) در مقایسه با مخلوط های آسفالتی شاهد خصوصا در مورد عمق شیارشدگی است. در مورد آزمایش های مربوط به قیر نیز، قیرلاستیکی (SPB) به جز در خصوص پایداری در انبارش، در تمامی موارد نتایج بهتری را نسبت به قیر خالص دارد. استفاده از قیر لاستیکی بافناوری پلیمریزاسیون (SPB) می تواند موجب بهبود دوام مخلوط های آسفالتی خصوصا در محله ای دارای بارمحوری سنگین و یا ایستا شود.

کلیدواژه ها

قیر اصلاح شده، پودر لاستیک، پلیمریزاسیون، قیر لاستیکی (SPB)، آزمایش های عملکردی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.