بررسی اثربخشی کلاس درس وارونه بر خودکارآمدی رایانه دانش آموزان مقطع دوم متوسطه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری حقوق و علوم انسانی ایران
  • کد COI اختصاصی: STLH03_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شادی دهقان زاده

گروه پرستاری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

بهاره کامرانپور

گروه مامایی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

چکیده

در سالهای اخیر فناوری اطلاعات و ارتباطات منجر به اهمیت سواد رایانه شده که به معنای داشتن علم و توانایی استفاده و برقراری ارتباطبا قابلیتهای مختلف رایانه است. یکی از مفاهیم مرتبط با سواد رایانه، خودکارآمدی رایانه است. هدف کلی پژوهش حاضر تعیین اثربخشیآموزش به شیوه کلاس وارونه بر خودکارآمدی رایانه دانش آموزان دوره دوم متوسطه بود. روش پژوهش حاضر نیمه تجربی با طرح پیشآزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری مورد مطالعه این تحقیق را کلیه دانش آموزان پایه دهم دوره دوم متوسطه شاخه فنیو حرفه ای، رشته شبکه و نرم افزار رایانه استان گیلان در سال تحصیلی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱ تشکیل دادند. برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیریخوشه ای استفاده شد که نهایتا ۷۷ دانش آموز برای تحقیق انتخاب شدند. برای آموزش درس نصب و راه اندازی سیستم های رایانه در گروهکنترل از روش سخنرانی سنتی و در گروه آزمایش از روش کلاس وارونه استفاده شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش مقیاس خودکارآمدیرایانه مورفی، کوور و اوون (۱۹۸۹) بود. به منظور بررسی پایایی پرسشنامه ها از روش آلفای کرونباخ و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمارتوصیفی و آزمون تی مستقل، تی زوجی و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.یافته های مطالعه حاضر نشان داد که میان خودکارآمدیرایانه قبل و بعد از سخنرانی در گروه کنترل اختلاف آماری معنی دار وجود نداشت. نمره خودکارآمدی رایانه در گروه آزمایش بعد از اجرایکلاس وارونه در مقایسه با قبل از اجرای آن افزایش آماری معنی دار داشت (۰۰۱ / ۰ = p). همچنین بعد از اجرای کلاس وارونه تفاوت معنی داریآماری میان خودکارآمدی دو گروه وجود داشت (۰۰۱ / ۰ = p). این مطالعه نشان داد که روش آموزشی کلاس وارونه میتواند خودکارآمدیرایانه دانش آموزان دوره دوم متوسطه شاخه فنی حرفه ای را ارتقا بخشد.

کلیدواژه ها

خودکارآمدی رایانه، کلاس وارونه، سخنرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.