رابطه خلاقیت مدیران با مولفه های سازمان یادگیرنده در مدارس راهنمایی ومتوسطه شهرستان اراک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه رهبری و مدیریت آموزشی، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_EDUJ-7-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 57
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان کریمی

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه بوعلی همدان

سیروس قنبری

استاد یار دانشگاه بوعلی همدان

محمدرضا اردلان

استادیار دانشگاه بوعلی سینا همدان

امیر میری

کارشناس ارشد آموزش پزشکی مرکز توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج )

چکیده

آموزش و پرورش نهادی است که می باید حداقل یک گام ازنظر دانش، علم، فنون و الگوهای رفتاری از بقیه نهادها و موسسات جلوتر باشد، بنابراین نیازمند مدارسی است که نه تنها ازطریق ترویج و غنی سازی یادگیری، توانایی های سازگاری انسان با محیط را افزایش دهد، بلکه فرصت هایی برای توسعه خلاقیت و نوآوری انسان فراهم کند. پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین خلاقیت مدیران با میزان کاربست مولفه های سازمان یادگیرنده درمدارس انجام شده است. جامعه آماری شامل کلیه مدیران مدارس راهنمایی و متوسطه شهر اراک در سال تحصیلی ۹۱-۹۰ بود.که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی ۱۴۴ مدیر انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه خلاقیت با ۲۹ سئوال و پرسشنامه کاربست مولفه های سازمان یادگیرنده با ۳۷ سئوال بود. ضریب پایایی پرسشنامه ها با استفاده ازضریب آلفای کرونباخ به ترتیب برابر با ۷۷/۰و ۹۳/۰ محاسبه و قابل قبول بوده است. داده های پژوهش در دو سطح آمار توصیفی(فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی ( ضریب همبستگی، آزمون t، تحلیل واریانس یک طرفه و رگرسیون ساده) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد که وضعیت خلاقیت مدیران مدارس بالاتر از حد متوسط قرار دارد و همچنین میزان کاربست مولفه های سازمان یادگیرنده در مدارس مورد مطالعه بالاتر از حد متوسط می باشد. بین میزان خلاقیت مدیران و کاربست مولفه های سازمان یادگیرنده همبستگی مثبت و معنادار (۲۲۴/۰= r ) در سطح ۰۱/۰ = a وجود دارد. میزان گرایش مدیران به آرمان مشترک، یادگیری تیمی و تفکر سیستمی از طریق خلاقیت آنها، قابل پیش بینی می باشد. اما بین خلاقیت مدیران با دو مولفه دیگر سازمان یادگیرنده (قابلیت شخصی و الگوهای ذهنی ) رابطه معنادار مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

خلاقیت, مولفه های سازمان یادگیرنده, مدارس, مدیران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.