شناسایی و رتبه بندی روش های تامین مالی موثر بر عملکرد مالی دانشگاه ها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه رهبری و مدیریت آموزشی، دوره: 15، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_EDUJ-15-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 87
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامحسین نفیسی

دانشجوی دکتری مدیریت آموزش عالی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم وتحقیقات تهران، تهران، ایران

حسن طائی

دانشیار و عضوهیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

حمید رضا آراسته

استاد مدیریت آموزشی دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

نادر قلی قورچیان

استاد، گروه مدیریت آموزشی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران.

چکیده

این پژوهش با هدف شناسایی و رتبه بندی روش های تامین منابع مالی دانشگاه ها انجام شده است. مطالعه حاضر، به روش ترکیبی و از نوع طرح های تحقیق آمیخته اکتشافی می باشد که در دو مرحله کیفی و کمی انجام گرفت. در مرحله کیفی، ابتدا با استفاده از روش مصاحبه گروه های کانونی به گردآوری داده های کیفی پرداخته شد و براساس آن ها حیطه های اصلی موضوع پژوهش که همان منابع مالی دانشگاه می باشند شناسایی شدند.  در مرحله کیفی با استفاده از مصاحبه عمیق با خبرگان حوزه ی تامین منابع مالی، اقتصاد آموزش عالی و مدیریت آموزش عالی، اطلاعات لازم جمع آوری گردید. روش نمونه برداری در این مرحله، نمونه گیری به روش گلوله برفی بود. پس از جمع آوری پاسخ خبرگان و تجزیه و تحلیل آنها، لیستی از شاخص ها و مولفه های هر شاخص در خصوص الگوی روش های تامین مالی در دانشگاه ها استخراج شد. سپس در مرحله کمی تحقیق، برای ارزیابی و برازش مدل مفهومی پیشنهادی، به تهیه پرسشنامه محقق ساخته بر اساس شاخص ها و مولفه های مدل به صورت طیف ۵ گانه لیکرت اقدام شد. این پرسشنامه در اختیار جامعه آماری ۱۲۷ نفری که به صورت تصادفی ساده انتخاب شده بودند، قرار داده شد. در مرحله دوم به منظور اعتبارسنجی روش های تامین مالی شناسایی شده از روش تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد و پس از اجرای آزمون کفایت نمونه برداری کیزر- مایر- اولکین (KMO) و آزمون کرویت بارتلت و احراز اعتبار سازه ای پرسشنامه تحقیق در جامعه آماری، شاخص ها و مولفه های مدل غربال سازی شده و شاخص های کم اهمیت حذف شدند. حاصل این تحقیق چهار معیار اصلی و ۱۸ زیر مجموعه روش های تامین منابع مالی دانشگاه هاست که در فرآیند تحقیق  شناسایی، رتبه بندی و برای اجرا پیشنهاد شده اند.

کلیدواژه ها

روش های تامین مالی, منابع مالی, عملکرد دانشگاه, آموزش عالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.